Першокурсники Еліна Захарченко, Олег Літвінцев та Мар’яна Юришин обрали спеціальність «Водні біоресурси та аквакультура» в НУБіП, аби досягати успіху

18 вересня 2018 року

     Цьогорічна вступна кампанія вдалася на славу. І про це говорять не тільки офіційні цифри. А самі першокурсники. Розумні, впевнені, цілеспрямовані, наполегливі і працьовиті. Так-так, це все про героїв сьогоднішньої розмови. Знайомтеся – Еліна Захарченко з Київщини, Олег Літвінцев із Севастополя та Мар’яна Юришин з Івано-Франківщини. І вони обрали спеціальність «Водні біоресурси та аквакультура» в НУБіП, аби досягати успіху.

  • Як стали першокурсниками НУБіП?

     – Еліна: Спершу хотіла бути ветеринарним лікарем, тому наприкінці 10 класу моніторила інтернет: які столичні виші мають відповідну спеціальність. На мій запит – тільки один – НУБіП. Уже потім дізналася про підготовчі курси в університеті. І навчання на них ще більше переконало мене вступати сюди і навіть спробувати себе на іншу цікаву спеціальність «Водні біоресурси та аквакультура» (до речі, своїм вибором більш, ніж задоволена). Курсам завдячую і ще з декількох причин: гарними балами на ЗНО, вступом на бюджет і легкою адаптацією вже до університетського життя, адже зі своїми однокурсниками познайомилася саме там.
    – Олег: Оскільки родом я із Севастополя, то ще змалечку постійно пов’язаний з морем. Тому вибір спеціальності – очевидний і усвідомлений. Впевнений, вона допоможе мені працювати за омріяним фахом. Однак, чи буду найманим працівником, а чи започаткую власну справу, остаточно ще не визначився.
     – Мар’яна: Мріяла навчатися у столиці і мати професію, яка буде перспективною з точки зору подальшого працевлаштування. Власне через такі прагматичні інтереси й обрала «Водні біоресурси та аквакультуру» в НУБіП. Окрім того, мій тато знав про цей університет від своїх знайомих і порадив мені звернути на нього увагу. В інтернеті побачила, що НУБіП – у десятці кращих, а ще, що тут свого часу навчалися багато відомих людей. І сумнівів не залишилося. А оскільки хочу поєднати обраний фах із військовою службою, то вступатиму ще й на кафедру військової підготовки. Ще зі школи маю безліч відзнак у відповідних змаганнях.

  • Як перших два тижні навчання?

    – Мар’яна: Я охарактеризувала б як насичене. Хоча з перших днів важкувато було звикати до іншого ритму, лекцій. Але завдяки хорошим одногрупникам, та професіоналам-викладачам, можна вже сказати, що адаптація позаду. До речі, хочу відмітити, що всі дисципліни нам викладають зрозуміло і доступно.
     – Еліна: Для мене непомітно. Бо, як вже зазначала, адаптація пройшла ще на підготовчих курсах. Дуже подобається студмістечко, а особливо те, що дістатися від гуртожитку, де мешкають студенти факультету тваринництва та водних біоресурсів, до корпусів можна за 5-10 хвилин.
     – Олег: Приєднуюсь до сказаного, хочу також відмітити уважне і турботливе ставлення до нас, студентів, з боку декана і його заступників, а ще – енергійних амбітних викладачів.

  • А як щодо позааудиторного життя?

     – Еліна: Сцена ніколи мене не відпускала, маю багато грамот. Тому записалась у народний театр «Березіль» і вже отримала першу роль.
     – Олег і Мар’яна: з куратором були на першій екскурсії містом, заплановані відвідини музею теж сприйняли на УРА.

Ольга Наконечна

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook