Третю медаль чемпіонату світу 2018 року зі спортивної радіопеленгації до колекції НУБіП України здобула Олександра Пархоменко

13 вересня 2018 року

Ще одну медаль для НУБіП України виборола Олександра Пархоменко аспірант гуманітарно-педагогічного факультету, заслужений майстер спорту України з радіоспорту, майстер спорту України зі спортивного орієнтування в останній день чемпіонату світу зі спортивної радіопеленгації 2018 року в Кореї. В чемпіонаті змагались більше 300 спортсменів з 40 країн світу з усіх континентів.

За перші два дні змагань чемпіонату світу Олександра завоювала срібну і бронзову медалі у вправі пошуку радіопередавачів на діапазоні 3,5 МГц (80m – за міжнародною класифікацією).

На третій день змагання відбувались на дистанції сприту, де Олександра зуміла показати лише 12 результат, що свідчить про високу конкуренцію серед спортсменок в елітній категорії W21, проте бронзову медаль у цій вправі зуміла вибороти подруга Олександри по команді киянка Мар`яна Маринченко. На фото спортсмени долають дистанцію спринту:

 

 

В останній день чемпіонату спортсмени змагались у вправі, яка вважається найважчою, а  отже і найцікавішою, в спортивній радіопеленгації – пошук радіопередавачів на діапазоні 144 МГц. Найважчим цей діапазон вважається тому, що радіохвилі діапазону відзеркалюються від великої кількості природних перешкод, особливо у горах, як на цих змаганнях у Кореї. На фото місцевість і карта змагань 4 дня.

Проте Олександра зуміла і в цьому році вибороти нагороду в особистому заліку чемпіонату світу на цій складній дистанції, як і на чемпіонаті світу 2016 року, чемпіонаті Європи 2017 року, що є підтвердженням стабільності і найвищого світового класу спортсменки.

Майже ніхто зі спортсменів не фінішує після години бігу по горах в максимальному темпі, долаючи безліч перешкод з такою посмішкою як Олександра.

Після народження дочки для Олександри кожен старт – це радість від виконання важкої, але приємної роботи, і правильного підходу до тренувань, фізичної і психологічної підготовки. Один з етапів підготовки до цього чемпіонату проходив в липні у Польських Карпатах та Чеських Татрах, де Олександра, разом з сестрою Галиною, вибігала у гори висотою більше 2 тисяч метрів.

Ще раз вітаємо спортсменку з чудовим виступом, це вже 12 нагорода Олександри на чемпіонатах світу зі спортивної радіопеленгації в категоріях юніорів і дорослих (3 золоті, 3 срібні, 6 бронзових).

Збірна команда України на 19 чемпіонаті світу зі спортивної радіопеленгації 2018 року в Кореї:

Бажаємо спортсменці успішних стартів на наступних змаганнях! А в планах Олександри - участь у класичному біговому марафоні (42 км 195м) у Варшаві на початку жовтня, напівмарафоні у м. Дніпропетровську у вересні, чемпіонаті України з орієнтування на велосипедах і багато інших цікавих стартів.

Технічні результати і більше фото зі змагань можна переглянути на сайті чемпіонату: http://www.ardf2018.kr

В`ячеслав Пархоменко,
старший викладач кафедри фізичного виховання,
тренер спортсменки

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook