Третю медаль чемпіонату світу 2018 року зі спортивної радіопеленгації до колекції НУБіП України здобула Олександра Пархоменко

September 13, 2018

Ще одну медаль для НУБіП України виборола Олександра Пархоменко аспірант гуманітарно-педагогічного факультету, заслужений майстер спорту України з радіоспорту, майстер спорту України зі спортивного орієнтування в останній день чемпіонату світу зі спортивної радіопеленгації 2018 року в Кореї. В чемпіонаті змагались більше 300 спортсменів з 40 країн світу з усіх континентів.

За перші два дні змагань чемпіонату світу Олександра завоювала срібну і бронзову медалі у вправі пошуку радіопередавачів на діапазоні 3,5 МГц (80m – за міжнародною класифікацією).

На третій день змагання відбувались на дистанції сприту, де Олександра зуміла показати лише 12 результат, що свідчить про високу конкуренцію серед спортсменок в елітній категорії W21, проте бронзову медаль у цій вправі зуміла вибороти подруга Олександри по команді киянка Мар`яна Маринченко. На фото спортсмени долають дистанцію спринту:

 

 

В останній день чемпіонату спортсмени змагались у вправі, яка вважається найважчою, а  отже і найцікавішою, в спортивній радіопеленгації – пошук радіопередавачів на діапазоні 144 МГц. Найважчим цей діапазон вважається тому, що радіохвилі діапазону відзеркалюються від великої кількості природних перешкод, особливо у горах, як на цих змаганнях у Кореї. На фото місцевість і карта змагань 4 дня.

Проте Олександра зуміла і в цьому році вибороти нагороду в особистому заліку чемпіонату світу на цій складній дистанції, як і на чемпіонаті світу 2016 року, чемпіонаті Європи 2017 року, що є підтвердженням стабільності і найвищого світового класу спортсменки.

Майже ніхто зі спортсменів не фінішує після години бігу по горах в максимальному темпі, долаючи безліч перешкод з такою посмішкою як Олександра.

Після народження дочки для Олександри кожен старт – це радість від виконання важкої, але приємної роботи, і правильного підходу до тренувань, фізичної і психологічної підготовки. Один з етапів підготовки до цього чемпіонату проходив в липні у Польських Карпатах та Чеських Татрах, де Олександра, разом з сестрою Галиною, вибігала у гори висотою більше 2 тисяч метрів.

Ще раз вітаємо спортсменку з чудовим виступом, це вже 12 нагорода Олександри на чемпіонатах світу зі спортивної радіопеленгації в категоріях юніорів і дорослих (3 золоті, 3 срібні, 6 бронзових).

Збірна команда України на 19 чемпіонаті світу зі спортивної радіопеленгації 2018 року в Кореї:

Бажаємо спортсменці успішних стартів на наступних змаганнях! А в планах Олександри - участь у класичному біговому марафоні (42 км 195м) у Варшаві на початку жовтня, напівмарафоні у м. Дніпропетровську у вересні, чемпіонаті України з орієнтування на велосипедах і багато інших цікавих стартів.

Технічні результати і більше фото зі змагань можна переглянути на сайті чемпіонату: http://www.ardf2018.kr

В`ячеслав Пархоменко,
старший викладач кафедри фізичного виховання,
тренер спортсменки

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook