У навчально-дослідних господарствах університету завершують збирання соняшнику

13 вересня 2018 року

     У навчально-дослідних господарства університету завершується збирання соняшнику. Всього під цю культуру цього року відведено 601,5 га посівних площ, що більше минулорічних на 204,5 га.

     На сьогодні зібрано 581 га (96% площ). Валовий збір більший показника попереднього року на 500 тонн, хоча урожайність залишилась на рівні минулорічної – 27,2 ц/га.
     Повністю завершили збирання соняшнику у НДГ «Великоснітинське» ім. О.В. Музиченка. З площі 401 га зібрано більше 1000 тонн. У 2018 році посівна площа тут у порівнянні з минулим роком збільшена практично вдвічі, а валовий збір – на 58%. Урожайність же трохи менша, ніж у 20017 році. Це стало предметом обговорення та всебічного аналізу керівництва господарства, щоб в наступному році виправити допущені помилки.

     Добрих результатів досягли у Агрономічній дослідній станції. Посівна площа соняшнику залишилась тут практично на рівні минулого року, а от валовий збір збільшився на третину. Порівняно з минулорічними покращились показники урожайності: з кожного гектара в цьому році зібрано на 1 тонну більше зерна, ніж у попередньому. Середня урожайність – 34 ц/га. Таких результатів Агростанція досягла завдяки злагодженій роботі агрономічної служби (головний агроном Таїсія Григорусь, агроном із захисту рослин Алла Шахворост), молодого керівника Юрія Росамахи та колективу господарства.

     Продовжується збирання соняшнику у Немішаєвському та Заліщицькому агроехнічних коледжах.

Ірина Артемчук,
ст. науковий співробітник НДЧ

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook