Підвищення кваліфікації співробітників кафедри сільськогосподарських машин та системотехніки ім. акад. П.М. Василенка

25 червня 2018 року
с. Сошників, Бориспільський р-н, Київська область

 

Підвищення кваліфікації співробітників кафедри сільськогосподарських машин та системотехніки ім. акад. П.М. Василенка
12 червня співробітники кафедри сільськогосподарських машин та системотехніки ім. акад. П.М. Василенка взяли участь в роботі науково-практичного семінару «Зернозбиральна техніка компанії New Holland», який проводився в регіональному представництві компанії «Полетехніка» (Київськая область, Бориспільский район, село Сошників).
Компанія New Holland розпочала свою історію в 1895 році в м. New Holland (штат Пенсильванія) з невеликої майстерні, а згодом, через 10 років, стала виробляти сільськогосподарську техніку. Сьогодні – це крупний концерн з виробництва сільськогосподарської та спеціальної техніки, заводи якого розміщені в США, Німеччині, Італії, Бразилії, а ділерські центри знаходяться у 160 країнах світу.
Співробітники кафедри мали можливість ознайомитися із історією та сучасними розробками компанії New Holland в галузі зернозбиральної техніки. Компанія New Holland здійснила справжню революцію в технологіях механізованого збирання врожаю ще в 1952 році, випустивши свій перший самохідний зернозбиральний комбайн у Європі, а в 1975 році - перший комбайн з двороторною системою обмолоту та сепарації Twin Rotor™, яка  на сьогоднішній день зменшила частку пошкодженого зерна не більше 0,1%, що є найкращим показником у галузі. Комбайни нової серії CR – це найпотужніші та найпродуктивніші машини нового покоління обладнані новою кабіною Harvest Suite™ Ultra – це втілення найвищого рівня комфорту та досягнень сучасної ергономіки. Завдяки впровадженню таких інноваційних рішень, як: шасі з гусеничними рушіями Smart Trax™; системи автоматичного регулювання швидкості руху комбайна в залежності від завантаження Intelli Cruise™; системи автоматичного водіння IntelliSteer®; системи розкидача соломи Opti-Spread™ разом із інноваційним подавальним бітером Dynamic Feed Roll™ із інтегрованим каменевловлювачем; машини серії CR є одними з найбільш високотехнологічних і високопродуктивних зернозбиральних комбайнів у світі. Найпотужніший комбайн серії, CR10.90, оснащений дизельним двигуном Cursor 16, що має потужність 480 кВт (653 к.с).  В таких машинах конструкція решітного стану Opti-Clean™ забезпечує оптимізовані кути переміщення та величину ходу решіт і скатної зернової дошки, а система автоматичного регулювання повітряного потоку в системі очищення зерна Opti-Fan™ компенсує вплив сили тяжіння на потік скошеної маси в процесі збирання врожаю; решітний стан з системою автоматичного вирівнювання компенсує боковий нахил комбайна до 17%, а також запобігає скупченню зернової маси під час розворотів у кінці поля, що забезпечує її рівномірний розподіл і неперевершене очищення зерна; оператор має змогу регулювати решета, не встаючи зі свого сидіння; комбайни CR обладнані системою автоматичного налаштування під тип культури (ACS), яка дозволяє використовувати 50 наборів відповідних налаштувань. 
На комбайнах нового модельного ряду CX7 і CX8 використовується революційна технологія автоматичного регулювання швидкості роботи клавіш соломотряса Opti-Speed™, що покращує якість сепарації, а також система автоматичного регулювання повітряного потоку вітрорешітної очистки Opti-Fan™, решітний стан Opti-Clean™ і розкидач незернової частини врожаю Opti-Spread™.
Комбайни New Holland модельного ряду CX5000 та CX6000  представлені двома 5-клавішними комбайнами CX5000 Elevation і двома 6-клавішними машинами СХ6000 Elevation. Всі вони оснащуються основним молотильним барабаном, що має діаметр 600мм, і за вибором клієнта можуть комплектуватись 2- або 4-барабанною системою обмолоту. Завдяки модульним підбарабанням зі швидкозмінними секціями, перехід зі збирання однієї культури на іншу спрощується. Ці комбайни обладнані системою Opti-Fan™, яка коригує швидкість проходження зернової маси по решітному стану шляхом автоматичного регулювання частоти обертання вентилятора вітрорешітної очистки в залежності від напрямку та ступеню поздовжнього нахилу комбайна і системою рівномірного розподілу зерна на решітному стані при поперечному нахилі комбайна Smart Sieve™ до 25 %, яка забезпечує рух решіт у боковій площині, спрямовуючи зерно вгору з боку нахилу і, таким чином, розподіляє його рівномірним шаром на решітному стані. 
Модельний ряд комбайнів TC складається з чотирьох моделей: одного чотирьохклавішного – TC4.90 з двигуном потужністю 175 к.с., та трьох п’ятиклавішних – TC5.70 потужністю 175 к.с., ТС5.80 потужністю 231 к.с. та ТС5.90 потужністю 243 к.с. Всі вони приводяться в рух сучасними двигунами типу NEF з робочим об'ємом 6,8 л. Спільними рисами п'ятиклавішних моделей є молотильний барабан шириною 1300 мм і діаметром 600 мм, підбарабання площею 0,79 м2 з електроприводом регулювання робочого зазору, решітний стан з площею 4,3 м2 в базовій версії, а також система сепарації, загальна площа якої становить 6,69 м2. Для роботи на схилах з боковим нахилом до 25% передбачений двокаскадний решітний стан з автоматичними системами рівномірного розподілу зерна Smart Sieve™ та регулювання частоти обертання вентилятора системи очищення Opti-Fan™. Для тих клієнтів, яким доводиться збирати високоврожайні культури, що важко піддаються обмолоту, компанія New Holland передбачила можливість комплектації комбайна роторним сепаратором, котрий збільшує площу активної сепарації до 1,81 м2.
Співробітники кафедри мали можливість на практиці ознайомитися з особливостями конструкції цих машин та кожен виконати водіння зернозбирального комбайна. Колектив кафедри дякує організаторам науково-практичного семінару та надіється на подальшу співпрацю.
 
М.С. Волянський, доцент кафедри с.г. машин та системотехніки ім. акад. П.М. Василенка

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook