Наукова бібліотека запрошує ознайомитись з книжковою виставкою «Екологічні основи мисливствознавства»

5 червня 2018, 13:53

 Запрошуємо усіх бажаючих ознайомитись з книгами, представленими на книжковій виставці «Екологічні основи мисливствознавства», організованій співробітниками інформаційно-бібліографічного відділу наукової бібліотеки НУБіП України, навч. корп. 4, к. 30. 

 

     Адже полювання відкривається з 5 серпня 2018 р. На виставці експонується картина В. Г. Перова «Охотники на привале», що чудово передає атмосферу мисливського відпочинку з його мисливськими «усмішками».

     Загалом мисливське господарство в Україні ведеться на площі 47,2 млн. га, з них 35 млн. га (73,9%) надано в користування організаціям Українського товариства мисливців та рибалок (УТМР), на 6,4 млн. га (13,5%) господарюють підприємства Держкомлісгоспу України, на 860 тис. га (1,8%) Товариство військових мисливців і рибалок, на решті 5,1 млн. га (10,8%) 225 інших користувачів (переважно приватні підприємства та громадські мисливські організації). Загалом, мисливським господарством займається 910 юридичних осіб.
    З метою охорони тваринного світу і його відтворення місцеві державні адміністрації чи мисливські господарства можуть тимчасово обмежувати чи припиняти здійснення мисливства на певній площі своїх угідь.
   Для раціонального використання, охорони і забезпечення відтворення ресурсів мисливського господарства законодавством встановлюється ряд обмежень і заборон щодо часу, засобів полювання, кількості добутої продукції тощо. Так, полювання на мисливських звірів і птахів має вестися переважно восени і взимку в граничні строки, визначені Законом України «Про мисливське господарство і полювання». 
 
 
    Щорічно Держкомлісгосп України за погодженням з Міністерством природи визначає початок і закінчення мисливського сезону по областях і категоріях мисливського фонду, залежно від кліматичних  умов року і наявності дичини. Полювання протягом мисливського сезону може проводитись в усі дня тижня. В певних випадках – тільки в суботу та неділю.
    Упорядкуванням мисливського процесу керує Закон України про мисливське господарство та полювання, що його на кожен сезон ухвалює Верховна Рада України, а Українське товариство мисливців і рибалок та обласні мисливсько-рибальські виробничі об'єднання Ради УТМР доводять ці закони та накази  до відома мисливців та рибалок України.  Всі ці організації разом проводять значну роботу в галузі мисливствознавства, узгоджуючи  всі питання природокористування.
 
 
Лариса Кучерук,
бібліограф І категорії
інформаційно-бібліографічного
відділу наукової бібліотеки НУБіПУ
Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook