Літня екзаменаційна сесія 2017-2018 навчального року в розпалі!

2 червня 2018 року

      В університеті сьогодні гаряча пора у прямому й переносному розумінні: за вікнами +28, а в навчальних аудиторіях – у розпалі екзаменаційна сесія.
     Згідно графіка навчального процесу в більшості студентів бакалаврату й магістратури денної форми навчання з 21 травня розпочалася літня екзаменаційна сесія, а це – понад 450 академічних груп студентів. З минулого тижня юнаки та дівчата денної форми навчання демонструють набуті в процесі навчання знання та вміння.

     Вже традиційно екзаменаційні білети містять відкриті та тестові письмові запитання, по закінченні роботи над якими студенти мають можливість підтвердити набуті знання у співбесіді з викладачами.
     Для викладачів у цю сесію дещо зменшилась кількість паперової роботи, що пов’язано зі спрощенням форми екзаменаційної відомості.

     Завершується весняний семестр в бакалаврів-енергетиків. І, як годиться, студенти напружено і відповідально здають заліки, екзамени та захищають курсові роботи. 

     Студенти гуманітарно-педагогічного факультету після урочистостей з нагоди 120-річчя рідного університету виважено й відповідально, але кожен по-своєму, готувалися до екзаменів. Кожна академічна група має свій шарм. «А найприємніше, коли твої вихованці вдало поєднують і навчання, і громадську активність, ‒ говорить доцент кафедри педагогіки Ольга Наконечна. ‒ Першокурсники спеціальності «Соціальна робота» ‒ саме такі. І перше місце на «Фестивалі студентської науки» факультету вибороли, і участь у змаганнях на найкращу спортивну академічну група взяли, і результати навчання в них високі. Одні з найкращих ‒ Марченко Інна, Мельничук Віта, Левченко Аліна, Марченко Олександр». Магістри стають взірцями для своїх молодших колег. І на екзамені з навчальної дисципліни «Методика навчання циклу суспільно-гуманітарних дисциплін» намагалися всебічно розкрити отримані знання. Найкраще це вдалося Шолом Катерині, Фльорі Ілоні ‒ майбутнім викладачам. Студенти всіх курсів і спеціальностей гуманітарно-педагогічного факультету гідно переважно тішили своїми знаннями викладачів, чому сприяла й доброзичлива і спокійна атмосфера на всіх екзаменах.

 

     Студенти 3 курсу напряму підготовки «Енергетика та електротехнічні системи в АПК» сьогодні здають останній екзамен з дисципліни «Основи електропостачання» (викладачі – доценти Омельчук А.О. та Макаревич С.С.) Хоч дисципліна є досить складною, студенти перебувають у гарному настрої і налаштовані показати гарну підготовку. Зокрема, староста групи Віталій Босик, сподівається на відмінну оцінку, адже попередні екзамени склав саме так. Підтримують таке сподівання і три красуні-студентки – Ольга Соловей, Олена Афанасьєва та Ольга Мосейчук, які ретельно готувались до екзамену і з нетерпінням прагнуть продемонструвати свої знання.

 

 

     На факультеті інформаційних технологій, як і у всьому університеті, у розпал екзаменаційно-залікової сесії над своїми екзаменаційними роботами добре попрацювали студенти 2 курсу спеціальності “Комп’ютерні науки та інформаційні технології”, 1 курсу освітньої програми “Економічна кібернетика”, 3 курсу напряму підготовки “Економічна кібернетика”, 2 та 1 курсу скороченого терміну навчання спеціальності “Інженерія програмного забезпечення”, 2,3 курсу та 1,2 скороченого терміну навчання спеціальності “Комп’ютерна інженерія”, 1 р.н. магістратури освітньої програми “Економічна кібернетика”.

     Особливо спекотним перший день літа виявився для 3 курсу кібернетиків, адже вже четверту сесію під ряд їх пороговий рейтинговий бал для отримання академічної стипендії ставить 85,00, при цьому кожного разу серед стипендіатів 90% є відмінниками, а, отже на екзамені по дисципліні “Технологія проектування та адміністрування БД та СД” тривала дуже жорстока конкуренція фактично за кожний бал. Постійними відмінниками залишаються учасники призери всеукраїнських олімпіад, учасники наукових заходів Іванькова Анастасія, Бондар Анастасія, Васильківська Анна, Большак Вікторія, Дарієнко Анастасія, Поліщук Вікторія, які мають поточні оцінки по заліках та екзаменах не нижче 91. Також вкотре підтвердив свій статус відмінника дворазовий переможець всеукраїнської олімпіади з інформатики для економічних спеціальностей Ворона Богдан, який на даний момент має середній бал за навчання 92,3. Особливо хорошими результати виявилися у кібернетиків по дисципліні “Веб-програмування”.

     Над здачею екзамену по дисципліні “Інтелектуальний аналіз даних” плідно працювали кібернетики-магістри, серед яких, як завжди свій статус продемонстрували відмінники, учасники всеукраїнських наукових конкурсів, семінарів за спеціалізацією Нам`ясенко Юрій та Юзефович Марія, також добре зарекомендувала себе призерка 2 етапу наукових робіт зі спеціальності “Економічна кібернетика” Кучерява Олена.
     На екзамені з дисципліни “Комп`ютерні мережі” студентка спеціальності “Комп’ютерна інженерія” Горбатовська Катерина довела, що можна бути не лише першою у складі збірної з волейболу факультету та університету, а й добре розумітися в аспектах, що пов`язані з спеціалізацією її майбутнього фаху, бути відмінницею.
     Дивували своїм знанням організації баз даних постійні відмінниці, учасниця багатьох всеукраїнських конкурсів, зокрема всеукраїнської олімпіади з програмування, Пронішина Катерина та учасниця багатьох міжнародних наукових конференцій та семінарів Зібцева Ірина, а також майстер професійної гри на гітарі, якого всі добре пам`ятають міжнародного конкурсу “Голосіївська весна” Березанський Максим, та довели, що можуть стати гідною заміною постійного складу команди випускників-магістрів 2018 р., що представляла постійно університет у 2 турі з програмування.

     На більшості факультетів та навчально-наукових інститутів літня екзаменаційна сесія триватиме до 9 червня, а після сесії розпочинається період навчальних та виробничих практик. Бажаємо витримки викладачам та відмінних оцінок нашим студентам!!!

Оксана Зазимко,
начальник навчального відділу 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook