Партнер інженерних факультетів ПАТ «Ельворті» готове оновити свою навчально-наукову лабораторію в НУБіП

29 травня 2018 року

     ПАТ «Ельворті», один з найпотужніших виробників сучасної сільськогосподарської техніки, – от вже кілька років як партнер університету, зокрема його інженерних факультетів. І таку подію, як 120-річчя НУБіП, його керівництво залишити поза увагою аж ніяк не могло. Два роки тому «Ельворті» – колишня «Червона зірка» – повернуло собі історичну назву, але рухається вперед, відстежуючи світові тренди і потреби українських аграріїв.

     І на цьому шляху свої перспективи ми пов’язуємо з підготовкою фахівців, здатних працювати на техніці нашого виробництва, говорить генеральний директор колишня «Червона зірка» Сергій Калапа. Першу з семи існуючих нині навчально-наукових лабораторій у вишах України, де готують агрономів та інженерів-механіків, ми відкрили саме в НУБіП. А зараз плануємо оновити і доукомплектувати її діючі стенди за принципом «голова-руки-голова». Інакше кажучи, контролюю – аналізую – коректую.

    Основна ідея створення лабораторії – навчання на сучасному обладнанні, бо біль ніж часто український студент її під час навчального процесу просто не бачить. А потім приходить на виробництво – і жахається: що ж його робити? Наші випускники, до речі, вже успішно працюють на «Елворті». Взяти хоча б уродженців Кропивницького братів Касянчуків. Знаючи рівень підготовки наших інженерів, тут будуть раді бачити і нинішніх студентів.
     Сергій Калапа зустрівся з майбутніми інженерами-механіками і конструкторами, цікавився нюансами їхнього навчання, зокрема із залученням лабораторії «Елворті».

     Це цікаво і, головне, наочно – мати змогу попрацювати з агрегатом, попрактикуватися змінювати його налаштування, власне, відчути себе кваліфікованим інженером, говорить другокурсник механіко-технологічного факультету Сергій Дорогань.
     Тож очікуємо на обіцяне!

Валентин Обрамбальський

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook