Економимо енергоресурси і зустрічаємо 120-річчя НУБіП

16 травня 2018 року

     16 травня 2018 року. Традиційна нарада з енергозбереження, що пройшла під головуванням ректора Станіслава Ніколаєнка, фактично розглянула два основних питання – як власне енергозбереження, так і стан готовності до відзначення ювілею університету.

     Саме з останнього і розпочав очільник вишу. Він проінформував про основні події, що передують цій даті. Зараз готується відповідний указ Президента України, відзначення 120-річчя проходить окремим розпорядженням Кабінету Міністрів України та включене до переліку ювілейних дат в постанові Верховної Ради України. До речі, Національний банк України вже випустив ювілейну медаль тиражем 30 тисяч штук. Власне університетська план-програма підготовки виконана. Залишилося на відповідному рівні провести урочисті заходи. У зв’язку з цим ректор підкреслив «повну мобілізацію» наявних сил і засобів, необхідність поглянути на зроблене самокритично. І звернув увагу, що все це не повинне зашкодити поточному навчальному процесу та екзаменаційній сесії.

     Станіслав Ніколаєнко також звернув увагу також на стан гуртожитків університетського кампусу і необхідність наведення там порядку і ладу. Кожного тижня мають засідати студради за участю директора студмістечка і розглядати наболілі питання.

   Аналіз витрат енергоресурсів за квітень представив перший проректор Ігор Ібатуллін. Він також озвучив результати роботи з енергозабезпечення за 4 місяці поточного року порівняно з таким же періодом року минулого. На жаль, витрати зросли фактично на 1,5 млн грн. І на це вплинули дві причини – тарифи, які суттєво виросли, та середня температура повітря (яка цьогоріч була помітно нижчою, аніж торік, але опалювати гуртожитки і корпуси не припиняли). Ігор Ібатуллін також проаналізував витрати води, в тому числі гарячої, електроенергії в гуртожитках і корпусах.

     Перший проректор, перераховуючи заходи з енергозбереження, озвучив найголовніші з 43 виокремлених керівництвом університету завдань. А ректор підкреслив: кожна зайва гривня витрат по енергоносіям і комунальним послугам – це зменшення соціальної допомоги тим, хто її потребує.

     В контексті готовності до ювілею виступали проректори з навчально-науково-виробничих питань та адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко, з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша, науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук, учений секретар Оксана Барановська.

 

     Далі продовжилося засідання навчально-методичної ради. Про стан підготовки освітніх програм доповідала начальник навчально-методичного відділу Лариса Кліх, хід екзаменаційної сесії (деканати мають звертати особливу увагу на випускників бакалаврату) – Сергій Кваша, результати всеукраїнської олімпіади вступників (сертифікати вже отримала більшість її учасників) та хід реєстрації на ЗНО – відповідальний секретар приймальної комісії Віктор Шевчук, підсумкову атестацію з усіх дисциплін на підготовчому відділенні – його керівник Оксана Багацька (яка висловила особливу подяку викладачам тих факультетів, які задіяні у підготовчих курсах), навчальні посібники і підручники, рекомендовані до розгляду до друку, – директор наукової бібліотеки Тетяна Кіщак.

Валентин Обрамбальський

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook