Свято весни та квітів на кафедрі інтегрованого захисту та карантину рослин

25 квітня 2018, 7:41
Науковий гурток кафедри

   Студенти 3 курсу ФЗРБтаЕ (Захист рослин) та члени гуртка кафедри інтегрованого захисту та карантину рослин «Фіто – наше життя» відзначили «Свято весни».

   Весна в цьому році трошки забарилася і тим більш очікуваною, яскравою, світлою та теплою була наша святкова зустріч. Окрасою весни і її символом є квіти і члени гуртка та всі присутні студенти  із задоволенням сприйняли тему святкового засідання гуртка -  вікторина «Квіти – символ весни і кохання».

   Квіти – наші друзі та чудові супутники вдома й на вулиці, на роботі, навчанні й під час відпочинку. Вони – мов звучання музики, створюють піднесений настрій, кличуть до краси. Квіти супроводжують нас протягом усього життя: зустрічають при народженні, прикрашають юність, радують на іменинах, при одруженні, відзначенні свят. З давніх-давен людина була небайдужою до квітів. Вона збирала їх, заквітчувала волосся, прикрашала свій одяг та житло. Квіти були і є символом почуттів.

   Гуртківці та студенти 1 групи 3 курсу розділились на дві команди, дали їм назви та обрали капітанів. Настрою додавали букети із запашних весняних квітів та усміхнене сонечко за вікном. Оцінювало наші команди шановне журі у складі: зам. декана ФЗРБтаЕ Ющенко Людмили Петрівни, завідувача кафедри інтегрованого захисту та карантину рослин Бабича Анатолія Григоровича, доцента кафедри ентомології ім. проф. М.П. Дядечка Пасічник Лариси Петрівни, асистента кафедри ентомології Яковлєва Руслана Валерійовича та завідувача лабораторії кафедри інтегрованого захисту та карантину рослин Дідковської Віри Василівни.

   Студентам буди запропоновані найрізноманітніші завдання, серед яких найбільш цікавими виявилися бліцопитування, завдання на уважність, «Поле чудес», конкурс на знання прислів’їв та приказок, розгадування ребусів, конкурс капітанів. Веселими та творчими проявили себе студенти в завданні на складання «віночку» з пісень про квіти. Виявилось, що тільки із студентів 3 курсу можна формувати хор! Дівчата та хлопці показали відмінну ерудицію під час бліцопитування і обізнаність в багатьох питаннях, пов’язаних із рослинами. Недарма вивчали такі дисципліни як ботаніка, гербологія, рослинництво, ентомологія. А як чудово горіли очі у студентів, якими усміхненими, доброзичливими та веселими вони були навіть коли перемога в конкурсах діставалася протилежній команді! Тому що в нашому святі переможцями були всі! Це відмітило і шановне журі, хоча і надало перевагу одній із команд, що отримала більшу кількість балів. Команда-переможець була звичайно нагороджена золотими медалями, але обидві команди і всі учасники свята отримали солодку нагороду!

   Наприкінці свята ми згадали слова із східної мудрості: «свято без квітів – що день без сонця» і побажали одне одному побільше таких чудових і сонячних днів!

Куратор 1 групи 3 курсу ФЗРБтаЕ,

керівник гуртка «Фіто – наше життя»

Дмитрієва О.Є.

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook