У Немішаївському агротехнічному коледжі провели майстер-клас із писанкарства

6 квітня 2018 року

     Великдень – особливе свято, коли пробуджується природа, відроджується життя після затяжного зимового сну. Свято, яке з дитинства приходить до кожного у дім з неповторним запахом свіжоспечених пасок та ванілі, з різнобарв’ям писанок, в кожній із яких таїться власний маленький світ, що несе у душі добро, чистоту, духовне відродження. Ще в давнину мудрі люди казали, що у світі доти існуватиме любов, доки люди писатимуть писанки. А пишуться вони не руками, а душею. В цьому можна було переконатися, завітавши на майстер-класи з писанкарства до бібліотеки Немішаївського агротехнічного коледжу справжніх чарівниць-бібліотекарів Моос Н.П. та Матвійчук Л.Г.

     Тож 26 березня їх відвідувачами стали учні 3-Б класу Тетерівської ЗОШ 1-ІІ ступенів ім. Ніни Сосніної, викладачі коледжу, їхні діти.

     Ніна Петрівна та Лілія Геннадіївна щедро ділилися з учасниками цікавими фактами про писанкарство, залюбки відкривали секрети, необхідні для правильного створення оберегу-писанки, їхню історію, кольори та орнаменти, традиції й особливості розпису.

     Учасники майстер-класів отримали неймовірне задоволення, дізналися багато корисної інформації, навчилися створювати справжні шедеври-обереги та змогли доторкнутися до сакральних традицій наших предків.

Антоніна Костромська,
завідуюча бібліотекою Немішаївського агротехнічного коледжу

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook