Комерційний директор BASF Андрій Касьян: менеджер повинен володіти не тільки основами управління та економіки, а й технологічними аспектами сільського господарства

5 квітня 2018 року

     Факультет аграрного менеджменту за період свого існування виховав багато професійних керівників і лідерів, які працюють у різних сферах нашої держави. Та найкращим показником якості підготовки студента стає працевлаштування. І коли випускник вишу після закінчення йде працювати саме по спеціальності, яку обрав і якій навчався впродовж 5 років – це, звичайно, успіх. Професіоналізм викладачів, насамперед, та бажання і прагнення самому досягати поставлених цілей дає можливість студенту отримати не тільки знання, а й досягти іноді, здавалось би, неможливих результатів.

     На запрошення кафедри адміністративного менеджменту та зовнішньоекономічної діяльності до студентів факультету аграрного менеджменту завітав випускник факультету 2003 року Андрій Касьян комерційний директор Департаменту Агро компанії БАСФ Україна. Зустріч відбулась в рамках серії гостьових лекцій з курсу «Управління експортно-імпортними операціями».
     Андрій Касьян розповів студентам 4 курсу факультету аграрного менеджменту про зміни, які відбулися на ринку засобів захисту рослин за останні роки та про особливості функціонування аграрного бізнесу в Україні та за кордоном. Звернув увагу на необхідність ґрунтовних знань не тільки з чисто економічних чи управлінських дисциплін, а й знань та навичок з технологічних дисциплін в тій сфері сільського господарства, де випускник планує реалізовувати свої плани – рослинництві або тваринництві.

     Особливий акцент був зроблений на важливості саморозвитку, зокрема на вивченні іноземних мов, що дає можливість студентам, навіть без досвіду роботи, працевлаштовуватись в іноземні компанії. Андрій Касьян особистим прикладом довів, що звичайний стажер через 10 років може стати топ-менеджером. Завдяки усім сприятливим факторам, а ще більше всупереч обставин, він зробив надзвичайну кар’єру в одній з найбільших європейських компаній. У 2015 році, спільно з командою, він розробив комерційний проект, який став кращим у світі серед компаній вибраного сегменту.

     Наприкінці лекції Андрій Касьян подарував декілька цінних порад майбутнім випускникам – як ставити цілі, які є способи їх осягнення, як правильно проходити співбесіду та до чого готуватись на початку своєї кар’єри.
     Це була не звичайна лекція, а діалог, в якому кожен бажаючий отримував відповідь на питання, що його цікавить. І за кількістю питань, які задавали студенти, було видно, що діалог тільки починається.
     Хочеться сподіватись, що Андрій Касьян буде знаходити час в своєму щільному робочому графіку і що ця зустріч – лише початок плідної співпраці.

Ірина Горго,
випускниця факультету аграрного менеджменту

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook