Співробітництво та партнерство кафедри обліку та оподаткування з провідними компаніями продовжується

21 березня 2018 року

  Сучасні виклики та вимоги ринку праці підтверджують необхідність партнерства бізнесу та вищих навчальних закладів, що сприяє удосконаленню процесу підготовки фахівців, розвитку їх дослідницької та інноваційної діяльності. Враховуючи це, колектив кафедри обліку та оподаткування систематично організовує зустрічі із фахівцями-практиками.

 Зокрема, 19 березня 2018 року студенти магістратури спеціальності «Облік і оподаткування» мали нагоду поспілкуватися з Анастасією Занозою – HR-менеджером та Іриною Кошовою – заступником керівника департаменту бухгалтерського аутсорсингу міжнародної консалтингової компанії «EBS».


Анастасія розповіла студентам про можливості проходження магістрами стажування, перспективи набуття практичного комплексного досвіду за широким спектром послуг, які надає компанія «EBS» (аутсорсинг бухгалтерського обліку, складання звітності за міжнародними стандартами (МСФЗ), оподаткування та аудит, трансфертне ціноутворення та ін.), а також можливості після закінчення програми стажування зайняти одну із посад в компанії. Як зазначила Анастасія, практика стажування в рамках співробітництва з вузом є реальним прикладом для тих студентів, хто дійсно прагне отримувати нові знання і професійно розвиватись, будувати майбутню кар’єру.

Ірина Кошова відмітила: «..для того щоб стати успішним не варто нехтувати найменшою можливістю практичного навчання». Доповідачі також зазначили, що професійні вміння ґрунтуються лише на теоретичних знаннях, а існуючий досвід роботи зі стажистами – випускниками спеціальності «Облік і оподаткування» минулого року (Миколою Єсипчуком, Наталією Пінчук, Світланою Тищенко, Анною та Тетяною Довгошиї, Сергієм Лелюшком) дали їм підстави відмітити відповідність підготовки майбутніх бухгалтерів в НУБіП України вимогам та потребам сьогодення.
Студентів зацікавила можливість проходження стажування з подальшим працевлаштуванням, а тому розмова поступово переросла в дискусію з питань оформлення резюме, проходження тестування, використання знань іноземної мови в кар’єрному зростанні. До обговорення долучилися і присутні науково-педагогічні працівники: завідувач кафедри обліку та оподаткування д.е.н., професор Калюга Є.В., к.е.н., доценти Олійник С.О., Мельниченко І.В., старший викладач Германчук Г.О.
Загалом, проведений захід, підтверджує, що співробітництво, налагодження партнерства ВНЗ і компаній в напрямі підготовки майбутніх фахівців-практиків є ефективним шляхом підвищення конкурентоспроможності молоді на ринку праці і, відповідно, зниження рівня молодіжного безробіття.

Висловлюємо щиру вдячність представникам компанії «EBS»,

а нашим магістрам бажаємо успіхів в досягненні професійного визнання!

Наталія Кузик,
к.е.н., доцент кафедри обліку та оподаткування

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook