Всеукраїнський конкурс «ЮНИЙ СЕЛЕКЦІОНЕР І ГЕНЕТИК» основа профорієнтаційної роботи

18 березня 2018 року
Національний еколого-натуралістичний центр учнівської молоді
     13-16 березня 2018 р. проходив ІІ (фінальний) етап Всеукраїнського конкурсу “Юний селекціонер і генетик”, який проводить Національний еколого-натуралістичний центр учнівської молоді спільно з Національним університетом біоресурсів та природокористування України та кафедрою генетики, селекції і насінництва ім. проф. М. О. ЗеленськогоМета конкурсу – залучення обдарованих учнів до науково-дослідницької роботи з селекції та генетики, створення умов для їх професійного самовизначення, надання допомоги у виборі професії, пошуку нових форм, методів та моделей організації науково-дослідницької діяльності з учнівською молоддю.
      Конкурс проходить у два етапи - заочний і очний. Серед поданих 45 наукових робіт на заочний тур було визначено оргкомітетом 17 кращих робіт учнів 8-11 класів з різних областей України: Вінницької, Волинської, Дніпропетровської, Житомирської, Івано-Франківської, Київської, Рівненської, Миколаївської, Херсонської та м. Київ. Переможців запрошено до участі в очному (фінальному) етапі, під час якого проводиться індивідуальний захист робіт та виконання конкурсних завдань.
    На урочистому відкритті з вітальним словом виступили: директор Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді Міністерства освіти і науки України – заслужений працівник освіти, академік Академії наук вищої освіти України, доктор педагогічних наук, професор Вербицький Володимир Валентинович, декан агробіологічного факультету Національного університету біоресурсів і природокористування України, доктор сільськогосподарських наук, професор Забалуєв Віктор Олексійович, кандидат біологічних наук, доцент, кафедри генетики, селекції та насінництва ім. проф. М.О. Зеленського Башкірова Наталія Вікторівна та студент 2-го курсу агробіологічного факультету, переможець попередніх конкурсів "Юний селекціонер і генетик" Раков Андрій.
  
       14 березня учасники фінального туру виконували контрольні роботи з біології.
 
    В другій половині дня учасники конкурсу та керівники наукових робіт з метою профорієнтаційної роботи та подальшого вибору для навчання відвідали агробіологічний факультет Національного університету біорізноманіття і природокористування України, де ознайомились з лабораторіями, навчальними аудиторіями та напрямками освітньої та наукової діяльності кафедр факультету.
   
       Наступним етапом конкурсу є захист науково-дослідницьких робіт. Згідно правил до складу журі заочного і очного турів конкурсу входять науково-педагогічні працівники кафедри генетики, селекції і насінництва ім. проф. М. О. Зеленського – зав. кафедри, канд. с.-г. наук Жемойда В.Л., доценти кафедри: канд. біол. наук Башкірова Н.В. та канд. с.-г. наук Макарчук О.С.
    Цього року науково-дослідницькі роботи школярів були різноманітними як за об’єктами досліджень, так і за напрямками.
ІІІ-є місце виборола Жулковська Злата вихованка Волинського обласного еколого-натуралістичного центру учениця 9 класу КЗ «Луцький навчально-виховний комплекс №9 луцької міської ради».
ІІ- е місце - Попов Артем, учень 11 класу спеціалізованої загальноосвітньої школи №12 ім. С. Ковальчука м. Житомир.
І-е місце – Боштова Анастасія вихованка Миколаївського обласного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді
   
   16 березня за результатами заочного оцінювання, письмової роботи та захисту науково-дослідної роботи підведено підсумки та нагороджено переможців конкурсу.
     З побажаннями майбутніх наукових звершень виступили: завідувач лабораторії інформатики НЕНЦ учнівської молоді Комендантов Володимир, менеджер з маркетингу фірми KWS-Україна Таран Вікторія – представник спонсора конкурсу, доцент кафедри генетики, селекції і насінництва ім. проф. М.О.Зеленського Башкірова Н.В.
 
Переможці конкурсу допущені до очного туру МАН школярів секція «Cелекція і генетика». 
 
Більшість учасників та переможці, які навчаються в 11 класах виявили бажання та запрошені до вступу на навчання в НУБіП України.
 
Вітаємо переможців
та бажаємо натхнення на нові наукові звершення!
 
Олександр Макарчук,
Юлія Дмитренко,
НПП кафедри генетики, селекції
і насінництва ім. проф. М. О. Зеленського 

  

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook