Майбутні проектні менеджери взяли участь у акселераторі

19 лютого 2018 року
Кафедра виробничого та інвестиційного менеджменту

Майбутні проектні менеджери разом з завідувачем кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту Лідією Шинкарук та доцентом кафедри Тетяною Лобунець взяли участь у МХП-акселераторі, що дозволило їм дізнатися правила ведення бізнесу, побудованого на технологіях, здійснити екскурс в останні світові тренди агро- та стартап-галузі, а також освоїти секрети вдалого пітчу.

Співорганізатором навчального тренінгу Startup 101 by MHP accelerator від експертів Radar Tech, Agrohub та МХП була Романова Марія – керівник проектів Radar Tech, яка виступала членом журі на конкурсі студентських проектів та передпроектних досліджень, проведеному кафедрою в стінах НУБіП України 12 грудня 2017 року.

Максим Бахматов – Голова правління Radar Tech, керуючий партнер Інноваційного парку Unit.city, розповів про тенденції розвитку АПК на основі поєднання високих технологій та сільського господарства, яке відкриває перед Україною величезні можливості. Технологічні рішення і швидкісна обробка інформації дозволяють ефективно контролювати процес виробництва фінального продукту, а інтеграція ідей з обох індустрій в єдину платформу і подальше виведення новітніх розробок на ринок є основою для запуску успішних стартапів. Актуальною інформацією, яка викликала у студентів найбільше запитань, а саме: чим живе агрогалузь сьогодні та навіщо розвивати аграрні інновації, що чекає на нас у майбутньому та як врятувати світ від голоду за допомогою технологій, з присутніми поділився Артем Бєлєнков – директор компанії SmartFarming, який має більше 5 років досвіду в сільськогосподарському консалтингу, спеціалізується на операційному менеджменті, впровадженні систем управління технікою та безпілотними технологіями.

    

Член правління Radar Tech, cпівзасновник та керуючий партнер першого українського бізнес-акселератора для технологічних стартапів GrowthUP Денис Довгополий, залучив студентів до дискусії про основи технологічного бізнесу та сутності стартапу; поділився досвідом звідки беруться ідеї та де шукати команду; пояснив які бувають бізнес-моделі в інноваційному підприємництві; як зрозуміти, хто є покупцем та як побудувати стратегію розвитку стартапу. Крім того, надав необхідний інструментарій для стартапів на початкових стадіях реалізації проектів та поділився прикладами з функціонування світового та українського венчурних ринків.

Від керівника акселераційної програми бізнес-інкубатора HappyFarm Олени Калібаби студенти перейняли досвід підготовки вдалого пітчу проекту. Зокрема, як правильно розставляти пріоритети та не забути про головне, як знайти та вдало використовувати свої козирі, які стоп-слова відлякують менторів та інвесторів, як підготувати «соковиту» презентацію та чому завчити текст пітчу на пам’ять – провальна ідея. 

Лобунець Тетяна

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook