Науковці НУБіП України стали одними з найактивніших в Україні користувачів Scopus і Web of Science

14 лютого 2018 року

     Однією з найважливіших подій у науковому житті університету у 2017 році стало відкриття безкоштовного доступу до наукометричних баз Web of Science і Scopus, яке відбулося за результатами конкурсу Міністерства освіти і науки України. Наш університет потрапив до числа лише 29 закладів вищої освіти України, яким надано річний доступ одночасно до двох наукометричних баз. Ще 74 виші одержали доступ до однієї з двох баз.

     Водночас, подальший доступ університетів за кошти держбюджету буде продовжено лише для тих, хто активно використовує їх у своїй роботі. Отже, Міністерство освіти і науки здійснює постійний моніторинг активності користувачів цими наукометричними базами, результати якого відкрито публікуються на офіційному сайті.
     У доповіді генерального директора Директорату науки МОН Дмитра Чеберкуса щодо результатів моніторингу активності користування базами відзначено, що за перші три місяці централізованого підключення українських університетів до міжнародних баз даних Web of Science і Scopus науковці зробили через них майже 182 тис пошукових запитів.
     «Така кількість сесій та пошукових запитів і найголовніше – динаміка до їх постійного зростання свідчать про те, що користування базами є дуже потрібним та затребуваним серед українських науковців. Адже у наш час наука не має кордонів, і саме доступ до таких платформ допомагає нашим вченим інтегруватись у міжнародну спільноту», – зазначив Дмитро Чеберкус.

     Серед найактивніших користувачів баз міністерством відзначено Національний університет біоресурсів і природокористування, Тернопільський національний технічний університет, Дніпропетровський національний університет, Львівська та Київська політехніки.

     Упродовж жовтня – грудня 2017 року у НУБіП України було здійснено 7785 пошукових запитів у Web of Science і 1566 – у Scopus.

     Дякуючи всім науковцям за активність, не забуваємо відомий вислів Льюїса Керрола: «Треба бігти щодуху, щоб тільки залишатися на місці, а щоб кудись потрапити, треба бігти як мінімум удвічі швидше».

Володимир Отченашко,
начальник науково-дослідної частини

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook