Біоенергетичний потенціал в сільському господарстві став темою наукової дискусії економістів НУБіП

11 лютого 2018 року

     У Національному університеті біоресурсів і природокористування України відбувся ІІІ-й Міжнародний науково-практичний семінар «Розвиток біоенергетичного потенціалу в сільському господарстві».

     Організаторами заходу виступили Науково-дослідний інститут економіки і менеджменту, навчально-наукова лабораторія економічної теорії та біоекономіки, кафедра економічної теорії Національного університету біоресурсів і природокористування України.

     З вітальним словом виступив заслужений економіст України, Радник голови правління державної інноваційної фінансово-кредитної установи Віктор Павлюк, наголосивши на надзвичайній актуальності теми семінару. Особливу зацікавленість учасників викликав виступ голови Правління Біоенергетичної асоціації України Георгія Гелетухи, який детально проаналізував проблеми розвитку ринку біопалива в Україні, зробивши наголос на необхідності запровадження електронної торгівлі біопаливом в Україні шляхом створення біржі біопалива.
     Про внесок фермерських господарств у розвиток біоенергетики розповів Роман Корінець, президент Національної асоціації сільськогосподарських дорадчих служб України.

     Учасники семінару погодили загальну наукову та практично-орієнтовану позицію щодо розуміння завдань розвитку біоекономічного потенціалу в сільському господарстві та резюмували наступне: необхідно вивчити зарубіжний досвід вирощування енергетичних культур, визначити економічні аспекти виробництва біопалива, проаналізувати нормативно-правове забезпечення розвитку біоенергетичних технологій, підвищити обсяги використання паливно-енергетичних ресурсів у сільському господарстві, оцінити економічну ефективність виробництва біопалива, провести порівняльний аналіз розвитку транспортного біопалива в Україні та закордоном.  

Д.е.н., професор, директор НДІ економіки і менеджменту Талавиря Микола Петрович

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook