Науковці факультету землевпорядкування увійшли у робочу групу Аграрного підкомітету при Верховній раді України

9 лютого 2018 року

      На цьому тижні у Аграрному підкомітеті при Верховній раді відбулася зустріч робочої групи щодо питань консолідації земель в Україні на чолі з народним депутатом України Олегом Кулінічем. 

       Цього разу до її роботи залучили не тільки вітчизняних науковців галузі землеустрою декана факультету землевпорядкування Тараса Євсюкова та завідувача кафедри землевпорядного проектування Андрія Мартина, а й  польського експерта, професора Вроцлавського природничого університету Ольгерда Кемпа, який розповів про досвід консолідації сільськогосподарських земель у Східній Європі. 
      Особливо цікавим є те, що пан Ольгерд не тільки обізнаний з регулюванням процедури консолідації землі у Польщі, а і особисто приймає участь у розробці і впровадженні конкретних проектів консолідації. Це вже не перша зустріч з закордонними експертами на цю тему, яка є надзвичайно гострою для української земельної сфери.
 
     На жаль, до останнього часу системно це питання у нас ніколи не вирішувалося. Тож зараз маємо вкрай негативні наслідки такої ситуації. Неврегульованість численних проблем у рамках земельних масивів веде до конфліктів між орендарями, які обробляють цю землю, та непоодиноких випадків рейдерства. А «шахматка» на полях не дає нормально господарювати аграріям, суттєво знижуючи ефективність їх роботи.
     Саме тому у Верховній Раді зареєстровано законопроект №6049-1, який покликаний запустити нові юридичні механізми для консолідації земель. Зараз він доопрацьовується і, сподіваюся, якомога швидше буде винесений на голосування в сесійну залу на повторне перше читання.
 
Заступник декана факультету землевпорядкування 
Наталія Мединська
 
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook