Кафедра виробничого та інвестиційного менеджменту: здобутки 2017 року, плани на майбутнє

2 лютого 2018 року

2017 рік на кафедрі виробничого та інвестиційного менеджменту факультету аграрного менеджменту завдяки плідній праці завідувача кафедри, члена-кореспондента НАН України, доктора економічних наук, професора Лідії Шинкарук, науково-педагогічного колективу кафедри та студентів був насичений цікавими подіями та зустрічами.

Це і перші випуски бакалаврів та магістрів денної та заочної форм навчання,

 

і підписання меморандуму та угоди про співробітництво університету в сфері науково-дослідної та інноваційної діяльності з Інститутом Глобальних трансформацій і формування спільних програм навчання з видачею подвійних дипломів з Поморською академією (м. Слупськ, Польща) та  Університетом Foggia (Італія).

Головною подією року на кафедрі виробничого та інвестиційного менеджменту факультету аграрного менеджменту стало відкриття нової освітньої програми «Управління інвестиційною діяльністю та міжнародними проектами», за якою 1 вересня 2017 р. розпочали навчання 30 магістрів – випускників-бакалаврів факультету аграрного менеджменту, інших факультетів університету та вищих навчальних закладів України.

У процесі навчання студенти опанують проектування у MS Project, міжнародні програми і гранти, бізнес-англійську мову, управління ризиками управління проектами Start-Up, управління бізнес-процесами, знатимуть як написати проект, розробити бізнес-план, формувати інвестиційні програми, визначати напрями інвестування та залучати проектне фінансування, управляти часом, комунікаціями та ризиками, вмітимуть управляти бізнесом, вести переговори з інвесторами та залучати інвестиції, планувати проекти, формувати проектні команди та управляти проектами, розробляти інвестиційну політику та інвестиційну стратегію.

Здобуті знання та навички дозволять випускникам освітньої програми «Управління інвестиційною діяльністю та міжнародними проектами» працювати project-менеджерами, керівниками, координаторами та директорами проектів, інвестиційними менеджерами та аналітиками, керівниками інвестиційних відділів, бізнес-аналітиками з інвестиційної діяльності, інвестиційними консультантами.

Заняття та підготовка до науково-практичних заходів проходять у навчально-науковій лабораторії з інвестиційного проектування (аудиторія № 614, корпус № 10), обладнаній до нового навчального року 15 комп’ютерами, які  придбано за кошти Університету, а за кошти співробітників та спонсорів відремонтовано меблі та придбано офісний стіл, стільці, проектор і проекційний екран.

 

Під час навчання студенти-магістри з управління міжнародними проектами разом зі студентами першого та третього курсів факультету аграрного менеджменту та завідувачем кафедри Лідією Шинкарук і доцентами кафедри Наталією Дробот та Тетяною Лобунець взяли участь у засіданнях Комітету з питань промислової політики та підприємництва Верховної Ради України «Купуй українське, плати українцям!» та «Україна: Інструменти енергозалежності та промисловий розвиток» за запрошенням голови Комітету Віктора Галасюка.

Здобуття теоретичних знань на заняттях студенти доповнили вивченням досвіду з розробки та реалізації проектів, взявши участь у Всеукраїнському  фестивалі інновацій разом з професором кафедри Тетяною Мостенською і доцентом кафедри Іриною Барановською та у Міжнародному Форумі «INNOVATION MARKET» разом з завідувачем кафедри Лідією Шинкарук і доцентами кафедри Тетяною Лобунець та Віталієм Луцковим.

 

Наприкінці 2017 року отримані знання та навички були реалізовані студентами у підготовці 13 соціальних та бізнес-проектів, які вони представили у І етапі конкурсу студентських інвестиційних проектів на розгляд експертів з бізнес-проектування (проектного менеджеру, консультанту Голови Комітету Верховної Ради України з питань промислової політики та підприємництва Ростислава Лукача, генерального директора благодійного фонду Георгія Логвинського «Інноваційні технології майбутнього» Володимира Вовка, представника бізнес-акселератора Radar Tech Марії Романової), які високо оцінили результати роботи проведеної майбутніми управлінцями.

 

Поряд з цим, наші студенти, під керівництвом викладачів кафедри, взяли активну участь у підготовці та проведенні Всеукраїнської науково-практичної конференції «Роль молоді у розвитку АПК України», Міжнародної науково-практичної конференції «Інклюзивний розвиток національної економіки: глобальні тенденції, можливості України та роль агропродовольчого сектору», 71-й науково-практичній студентській конференції «Сучасні виклики у розвитку менеджменту і маркетингу аграрного сектору економіки України» на базі нашого університету, представивши також результати своїх досліджень на ХІІІ Міжнародній науково-практичній конференції «Сучасні проблеми менеджменту» у Національному авіаційному університеті та Міжнародній науково-практичній конференції «Інноваційні тенденції сьогодення в сфері природничих, гуманітарних та точних наук» у м. Івано-Франківськ.

 

Навчаючись у магістратурі «Управління інвестиційною діяльністю та міжнародними проектами» можна за два роки отримати два дипломи: один НУБіП України, а другий  – Поморської академії (м.Слупськ, Польща) або Університету Foggia (Італія). Першим кроком до навчання у європейських навчальних закладах для наших магістрів стало стажування у Поморській Академії (м.Слупськ, Польща), враженнями від якого майбутні проектні менеджери поділилися на сторінці кафедри на сайті університету.


2017 рік став дебютним для студентського наукового гуртка «Менеджмент і сьогодення» кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту, який посів друге місце у конкурсі гуртків університету на Фестивалі науки – 2017.

А з нового навчального семестру гурток розпочав роботу у новому складі та новому форматі.

   

Гуртківці, сформувавши команду студентів 2-5 курсів факультету аграрного менеджменту на чолі з викладачем-консультантом доцентом кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту Тетяною Лобунець взяли участь у Всеукраїнському студентському конкурсі-2017 «SDGinUkraine: look of new generation (Цілі сталого розвитку в Україні: погляд нового покоління)», який проводили Мережа Глобального договору ООН в Україні, Українська асоціація з розвитку менеджменту та бізнес-освіти, Київська бізнес школа, Академія праці, соціальних відносин і туризму та компанія-партнер – ТОВ «АГРОТЕХСОЮЗ».  Студенти отримали відзнаку в цьому конкурсі, їхні ідеї визнано креативними та перспективними.

Для розширення  світогляду  студентів як майбутніх управлінців та сучасних фахівців з менеджменту, кафедрою протягом року проведено цикл лекцій з викладачами зарубіжних ВНЗ, серед яких професор Хендрікус Доннерс (Маастрихтський університет, Нідерланди), який працював в Уряді Королівства Нідерландів та понад 15 років бере участь у процесі імплементації українського законодавства у законодавче поле ЄС, був радником Уряду України з питань оподаткування та брав участь у розробленні Податкового Кодексу України.


У  2017 році було також розпочато цикл лекцій  «Освіта за кордоном», в рамках якого студенти факультету аграрного менеджменту зустрілися з Габріелем Чинарро – представником  Інституту менеджменту та адміністрування (Universit de Perpignan Via Domitia, Франція).

Серед повідних експертів з управлінських технологій, з якими зустрілися студенти на лекціях з «Операційного менеджменту» та «Самоменеджменту», Генеральний директор благодійного фонду «Інноваційні технології майбутнього» Володимир Вовк та сертифікований бізнес-тренер IPS у площині системного розвитку особистості, член клубу професійних переговірників TicketForEventUa Маріанна Лисенко. Студенти дізналися як поєднати розвиток креативного і системного мислення та оптимально організувати час для виконання поточних завдань та реалізації проектів.


Значна увага кафедрою виробничого та інвестиційного менеджменту приділяється питанням проведення профорієнтаційної роботи. Це пов’язано передусім з нагальною вимогою часу щодо підготовки молоді до свідомого обрання спеціальності з метою забезпечення реалізації її творчого потенціалу та сприяння самовираженню та самовизначенню. Співробітниками кафедри та студентами протягом року було проведено заходи з популяризації навчання на факультеті аграрного менеджменту нашого університету, зокрема:

  • презентовано нову магістерську програму кафедри «Управління інвестиційною діяльністю та міжнародними проектами» на Дні відкритих дверей для випускників технікумів та коледжів;

  • представлено переваги навчання у НУБіП Украни:

-     у загальноосвітніх школах І-ІІІ ступенів № 1, № 7 та гімназії м. Переяслав-Хмельницький;

-     у навчально-виховальному комплексі «Спеціалізована школа-ліцей» № 157 м. Києва;

-     у Миронівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 3 Київської області та Смілянській спеціалізованій школі І-ІІІ ступенів №5 та Навчально-виховальному комплексі «Загальноосвітня школа І ступеня - гімназія ім. В.Т.Сенатора» Черкаської області;

  • укладено договори про співробітництво та організацію взаємовідносин між факультетом аграрного менеджменту та двома школами м.Києва та обговорено основні напрями та перспективи професійної орієнтації абітурієнтів щодо навчання на факультеті аграрного менеджменту з заступниками директорів з навчально-виховної роботи закладів освіти Солом’янського району м. Києва;

  •  ініційовано та успішно реалізовано цикл лекцій в рамках Осінньої школи «Юний менеджер» у шести школах міста Києва за участі професора Хендрікуса Доннерса.

     

Серед заходів культурно-масової роботи кафедри:

  • відвідування студентами музею анатомії НУБіП України;

  •  організація та проведення вікторини, присвяченої Дню Збройних Сил України; 

  •  відвідування вистави «Фіалка Монмартру» Київського національного академічного театру оперети.  

2018 рік кафедра виробничого та інвестиційного менеджменту зустріла новими планами з організації набору студентів, поглиблення їх практичної підготовки та розширення можливостей працевлаштування, підтримки наукових і проектних студентських ініціатив, вдосконалення напрямів наукової та навчально-методичної роботи, розвитку міжнародної діяльності та впровадження інноваційних підходів у проведення заходів з популяризації навчання у нашому університеті.

У новому році заплановано також розширення діяльності навчально-наукової лабораторії з інвестиційного проектування у напрямі надання науково-консультаційних, дорадчих та інших послуг, проведення досліджень на замовлення, пошуку інвесторів для реалізації проектів студентів та науково-педагогічних працівників кафедри та факультету аграрного менеджменту.   

Ірина Барановська

 



Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook