Магістр права Яна Коломієць: я точно знала, що хочу навчатися саме в НУБіП, і не розчарована

10 січня 2018 року

     Вона не тільки відмінниця навчання, старанна студентка, а й ініціатор створення жіночої збірної університету з перетягування канату. Знайомтеся – магістр юридичного факультету Яна Коломієць і її враження про навчання в університеті.

— Чому свого часу обрала НУБіП і юридичний факультет?
    — Після закінчення коледжу постало питання з вибором університету, НУБіП був одним із фаворитів. Гарні відзиви про університет отримала спочатку від друзів, які навчаються тут, а потім багато інформації дізналася з офіційного сайту. Коли я вперше завітала на його територію, мені дуже сподобалась мальовнича місцевість студентського містечка. І вже тоді я точно знала, що хочу навчатися саме в цьому закладі. Недарма за даними рейтингу «ТОП 200 Україна», у 2017 році НУБіП України посів восьме місце, адже це – один із провідних закладів освіти, науки і культури в Україні, це висококваліфіковані викладацькі кадри, модернізована навчальна база та можливість практичного навчання і стажування за кордоном.

— Чим запам'яталося навчання в університеті?
    — Недарма кажуть, що студентські роки – це найкращі роки. Перший рік, а особливо семестр в університеті – один із найскладніших і найнезрозуміліших, але він найбільше і запам’ятовується. Це нові знайомства, нові друзі, перша довгоочікувана стипендія, перший День студента та перша сесія.
     Саме в НУБіП я почала займатися спортом, все почалося з представлення факультету на рівні університету, згодом тренування з пауерліфтингу і ось я вже чемпіон України в складі збірної НУБіП з перетягування канату.
     Та моє перше практичне стажування за кордоном, літо 2017 року назавжди залишиться в пам'яті.

— Де плануєш працевлаштуватися після закінчення вишу?
     — Ні для кого не секрет, що один із найбільш популярних факультетів українських вишів – юридичний, і навколо юриспруденції ажіотаж триває не один рік. Однак на ринку праці зараз є тисячі фахівців, які потребують місця роботи. Та все одно я не полишаю надії працювати за своєю спеціальністю, адже недарма кілька років назад вибрала для себе саме юриспруденцію.

— Що, на твою думку, потрібно зробити під час навчання в університеті, аби стати успішною людиною?
     — Робіть те, що ви любите! Починаючи з вибору факультету та майбутньої спеціальності, потрібно прислуховуватися, в першу чергу, до свого серця, а не думки оточуючих, рідних чи друзів.
     Практика, практика і ще раз практика. Для того, щоб досягти успіху, потрібно багато практикуватися в тому, що ти робиш, адже теорія це добре, але практика все ж основне. Тому вже з студентських років варто цікавитися своєю майбутньою професією, слідкувати за новаціями, відвідувати різні заходи, які відбуваються у вибраній сфері, та спілкуватися з людьми, які вже досягли значного успіху.
     Варто бути наполегливим та не зупинятися перед труднощами та перешкодами.

— Чи маєш і які саме здобутки під час навчання в НУБіП?
     — Маю відмінні успіхи у навчанні та спорті. Багато хто запитує: «Чому перетягування канату? Ти ж дівчина, а це не жіночий вид спорту». Так-от, для мене – це всього лише стереотип. Я не розмежовую спорт на чоловічий чи жіночий. Перетягування канату приносить мені масу задоволення, а решта – неважливо.
     Приємно усвідомлювати, що ініціатором створення цієї збірної була саме я і хоч уже закінчую університет, але жіноча збірна НУБіП з перетягування канату залишиться й надалі зможе представляти наш університет.

Розмовляла Олена Улютіна

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook