Проведено загальноуніверситетську конференцію для студентів магістратури 2-го року навчання спеціальності «Земельне право»

9 листопада 2017 року

       На виконання розпорядження проректора з навчальної і виховної роботи від 23.10.2017 р. №27 «Про підвищення якості магістерських робіт та рівня наукової та професійної підготовки недопущення дублювання тем, уникнення плагіату» на юридичному факультеті 09.11.2017 р. була проведена загальноуніверситетська конференція для студентів магістратури 2-го року навчання спеціальності «Земельне право», на якій були представлені результати досліджень студентів магістрів.

          Студенти дуже відповідально віднеслися до підготовки постерів та проявили творчий підхід. Кожна із представлених робіт має свій індивідуальний характер та актуальність, чітку структуру та порівняльний аналіз із застосуванням чинного законодавства. Постери були розвішані у коридорі шостого корпусу.


        Студенткою Бар’як Ілоною (науковий керівник д.ю.н., проф. Єрмоленко В.М.) була підготовлена робота «Правовий режим земель об’єднаних територіальних громад». Актуальність цієї теми полягає в тому, що у ході децентралізації влади виникла нагальна потреба врегулювати земельні відносини, що виникли в процесі об’єднання територіальних громад.


        Студенткою Голуб Світланою (науковий керівник д.ю.н., проф. Єрмоленко В.М.) була підготовлена робота «Правове регулювання ринку земель в Україні та Словаччині». Актуальність теми полягає в тому, що проведення тривалої земельної реформи в Україні не призвело до формування цивілізованого ринку землі, у наслідок чого велика кількість землевласників не може повноцінно реалізувати своє право власності, натомість така сусідня країна як Словаччина спромоглася за 20 років створити ефективний та прозорий ринок земель, в тому числі земель сільськогосподарського призначення.

        Студенткою Манжос Нелею (науковий керівник д.ю.н., проф. Єрмоленко В.М.) була підготовлена робота «Добросусідство в земельному праві України». Актуальність теми полягає в тому, що у зв’язку із популяризацією реєстрації прав на земельні ділянки та виникненням нових власників та землекористувачів, зростає необхідність в чіткому дослідженні та врегулюванні відносин добросусідства.

       Студенткою Поповою Іриною (науковий керівник к.ю.н., доц. Прокопович Л.О.) була підготовлена робота «Правове регулювання поводження з радіоактивними відходами в Україні». Актуальність теми дослідження зумовлена стрімким розвитком суспільних відносин, застарілістю нормативно-правових актів, які регулюють дану сферу та необхідністю вдосконалення чинного законодавства у сфері поводження з радіоактивними відходами.

        Студенткою Пеньковою Аліною (науковий керівник д.ю.н., доц. Гафурова О.В.) була підготовлена робота «Правове регулювання якості та безпечності сільськогосподарської продукції в Україні та ЄС». Актуальність теми в тому, що в разі придбання сільськогосподарської продукції неналежної якості піддається загрозі найважливіше – життя й здоров’я людини, що визначено Конституцією України найвищою соціальною цінністю. Тому, необхідно провести адаптацію національного законодавства до законодавства Європейського Союзу.

         Студенткою Берендою Крістіною (науковий керівник к.ю.н., ст.викладач Кулинич О.П.) була підготовлена робота «Правове забезпечення землеустрою». Актуальність теми полягає в наступному. У зв’язку з проведенням земельно-реєстраційної реформи в Україні, яка частково полягає у запровадженні Державного земельного кадастру, виникла необхідність підвищення ефективності правового регулювання виконання робіт із землеустрою з метою належного гарантування прав власників земельних ділянок.

Кулинич Ольга,

старший викладач кафедри аграрного,

земельного та екологічного права ім. акад. В.З. Янчука

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook