ОСНОВИ ПІДГОТОВКИ НАУКОВИХ ПОСТЕРІВ

3 листопада 2017 року

 Апробація наукових досліджень в Україні у вигляді постерної доповіді є не дуже поширеним явищем. Однак під час великих міжнародних конференцій, симпозіумів і конгресів із лімітованим часом на усні доповіді це, інколи, єдиний шанс для молодих науковців продемонструвати світу свої наукові результати.
Нещодавно під час надзвичайно цікавої і корисної літньої школи Sumforest для молодих науковців в Іспанії старший викладач кафедри відтворення лісів та лісових меліорацій Ганна Лобченко мала чудову можливість отримати знання і практичні навички підготовки наукового постеру згідно міжнародних вимог. Постер є візуальною анотацією наукової праці, тому необхідно дотримуватися відповідної структури і стилю оформлення.

 

Важливими такі знання являються і для магістрів, оскільки однією із вимог «Положення про підготовку і захист магістерської роботи у НУБІП України» є попередня представлення наукових результатів у вигляді постеру. Саме тому закордонний досвід підготовки постерів було висвітлено Ганною Лобченко на внутрішньому семінарі кафедри «Як підготувати науковий постер?». Магістри дізналися про основні структурні елементи постеру, їх розміщення, розмір і підбір шрифтів, вибір фону, ілюстративний та табличний матеріал тощо.
Знання – це скарб, яким варто ділитися і примножувати. Саме тому Ви можете знайти презентацію доповіді за посиланням. Успіхів у підготовці і висвітлені результатів наукових робіт!

Ігор Іванюк,
доцент кафедри відтворення лісів та лісових меліорацій

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook