ДОСВІД МІЖНАРОДНОГО СПІЛКУВАННЯ ГУРТКІВЦІВ: ЛІСОВЕ ГОСПОДАРСТВО КАНАДИ

2 листопада 2017, 11:01

Гурток кафедри відтворення лісів та лісових меліорацій СНГ «Київська асоціація студентів-лісівників» продовжує свою активну діяльність! Цього разу нам допомогла Джаніс Бернс, родом із Канади, молодший науковий співробітник Міжнародної спілки лісових дослідних організацій (IUFRO), котра з радістю вийшла з нами на зв’язок із офісу в Австрії. За щасливим збігом обставин, 31 жовтня у світі святкували Хеллоуін, і наша он-лайн зустріч була наповнена особливою атмосферою. За для цього Джаніс також неабияк постаралась і не дала нам нудьгувати ані на хвилинку.

 

Було дуже цікаво послухати доповідь про стан лісового господарства Канади, оскільки дана країна багата на різні ресурси і має особливості їх використання. Зокрема, ліси Канади займають близько 38 % території і майже половина з них сертифікована. Це в рази більше, ніж будь-де у світі і є важливим кроком до сталого розвитку лісового господарства.
Глобальна зміна клімату відображається і на Канадських лісах. Чималі їх площі страждають від пожеж та шкідливих комах. Що стосується незаконних рубок, вони не є великою проблемою для країни, у порівнянні із Республікою Гана, де подібне явище має величезні масштаби. Про останні мали нагоду дізнатися на попередньому засіданні гуртка.
Перешкодою для лісозаготівель у Канаді є відсутність дорожньої мережі. Транспортування деревини здійснюється гелікоптерами, а також автомобілями по тимчасових лісовозних дорогах. До речі, такі дороги штучно заліснюються через декілька років з метою запобігання ерозії ґрунтів.
Найбільш вражаючим, мабуть, для усіх нас став той факт, що лісокористування у приватних лісах абсолютно не обмежується та не контролюється. Власник в праві зрубати деревостан на будь-якій площі і не зобов’язаний його відновлювати. Що стосується рубок у лісах державної власності, їх проводять переважно за суцільною системою із максимальною площею 30 гектарів.
Під час зустрічі ми досить детально обговорили можливість працевлаштування в лісовому секторі Канади. Розібрались із переліком та значенням усіх можливих посад, а також Джаніс поділилась корисними посиланнями з цього приводу, які можуть бути цікавими і для Вас:
http://thegreenestworkforce.ca/index.php/en/home/
http://www.canadian-forests.com/job.html
http://www.plentyofforestryjobs.com/index.html
http://www.nrcan.gc.ca/careers/67
Такі он-лайн зустрічі дозволяють розширити кругозір, розвиватись у професійному напрямку і, звичайно, підняти рівень англійської мови. Ми завжди раді новим учасникам, тому приєднуйтесь до нас наступного разу!

Максим Царук,
магістр 1 р.н. кафедри відтворення лісів та лісових меліорацій


Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook