Кафедра комп'ютерних систем, мереж та кібербезпеки

Матеріально-технічна база кафедри (навчальні лабораторії)

    Лабораторія створена для опанування принципами проектування цифрових пристроїв (ЦП), вивчення логічних, алгоритмічних, та схемотехнічних основ проектування цифрових пристроїв. Студенти під час занять виконують схемотехнічне проектування різних логічних елементів, алгоритмічне проектування комбінаційних пристроїв і цифрових пристроїв із пам’яттю, проектування цифрових пристроїв з використанням теорії автоматів і матричних логічних структур, інтегрованих ЦП й перетворювачів інформації, у тому числі і їхнє перспективне проектування для побудови надсучасних цифро-аналогових пристроїв і аналого-цифрових пристроїв.

 

Навчальна лабораторія вбудованих систем та Інтернет-речей

Студенти реалізують в лабораторії інженерні ідеї, пов’язані з Інтернетом речей, «розумним будинком», «розумним містом» тощо. Під час виконання завдань студенти можуть навчитися і поглибити свої знання з проєктування та програмування вбудованих систем, проєктування IoT-систем, кіберфізичних систем, основ комп’ютерної електроніки, ПЛІС та іншому. Для навчання та реалізації завдань лабоарторія забезпечена найсучаснішим обладнанням. Зокрема: мікрокомп’ютери Raspberry Pi 3B+; Orange, мікроконтролери на базі Ардуіно, набори  GlobalLogic oT Weather Station Kit; відлагоджувальні плати STM32: STM32F746G Discovery, плати розробки Програмно-логічних інтегральних схем: Xilinx Spartan, Altera Cyclone; та багато інших. Дисципліни навчальної програми на різних рівнях і за різних технологій відкривають і пояснюють світ з його ІоТ оточенням – від дрібного датчика до EDGE та CLOUD аналітики, забезпечують базовими знаннями та надають можливість поєднати отримані знання та навички під час виконання власного проєкту, представити його як дипломну роботу.

 

Навчальна лабораторія мережевих технологій "CISCO Academy"

Мета створення лабораторії - формування і розвиток здатності розв’язувати комплексні спеціалізовані задачі та практичні проблеми у галузі комп’ютерних мереж, їх побудови, налаштування, адміністрування, досліджен­ня та захисту, безпеки інформаційно-комунікаційних систем  на базі обладнання CISCO. В співпраці з мережевою академією CISCO в лабораторії викладають дисципліни «Інформаційні мережі», «Захист інформації», «Протоколи та служби ТСР/ІР», «Апаратні засоби робочих станцій та ноутбуків», «Програмування» використовуються курси Cisco, які забезпечують отримання сертифікатів для професіоналів в області мереж:

- CCNA RoutingandSwitching (CiscoCertifiedNetworkAssociate) - сертифікований фахівець з маршрутизації і комутації;

- CCNA Security - сертифікований фахівець з мережевої безпеки;

- CCNA Wi-Fi - сертифікований фахівець по бездротових мережах;

- CCDA (CiscoCertifiedDesignAssociate) - сертифікований фахівець з проектування мереж;

- Introduction to Cybersecurity

- Partner: NDG Linux

- Partner: PCA - Programming in Python

- Introduction to IoT (Internet of things) Інтернет речей

- IoT Fundamentals та інші.

Навчальна лабораторія "Кіберполігон"

Розгортання кіберполігону на базі кафедри переслідує цілі відпрацювання студентами тактик відбиття кібератак на об’єкти критичної інфраструктури, а також симуляція кібератак з одночасним відпрацюванням методик кібернападів. У свою чергу, навчальна лабораторія «кіберполігон» дозволяє імітувати кібернапади на інфраструктуру серверів, пошуку вразливих місць та налагодження кращої системи захисту своїх ресурсів. Тому при підготовці бакалаврів в рамках дисциплін “Інформаційні системи та інтернет технології”, “Комплексний тренінг”, “Безпека в Devops”, відпрацьовуються механізми протидії сучасним загрозам на основі веб-технологій та веб-застосунків. На другому (магістерському) рівні підготовки здобувачів, ці навички поширюються під час відпрацювання практичних дій за дисциплінами “Веб-безпека”, “Розширена мережева та хмарна безпека”, “Бездротова та мобільна безпека”, “Безпека серверних систем”.

 

Навчальна лабораторія 3-d моделювання і друкування

Мета створення лабораторії - формування і розвиток здатності розв’язувати комплексні задачі у галузі вбудованих систем, робототехніки, інтернету речей, комп’ютерної графіки, 3D моделювання і друку.

Навчання в лабораторії забезпечує формування актуальних сьогодні вмінь і навичок:

- проектувати, створювати та програмувати пристрої інтернету речей, реалізувати обмін інформацією між ними;

- розробляти програмне забезпечення для інтеракції споживачів та розумних пристроїв із використанням комп’ютерів, планшетів і мобільних телефонів;

- використовувати відповідне спеціальне програмне забезпечення (системи автоматизованого моделювання і проектування) при проектуванні, створенні і програмуванні систем інтернету речей;

- використовувати відповідне апаратне і програмне забезпечення для тривимірної графіки, створення та друку 3D об’єктів.

 

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook