Кафедра комп'ютерних систем, мереж та кібербезпеки

Наукова діяльність

    Згідно з діючими навчальними планами до основних функцій кафедри комп’ютерних систем і мереж належать проведення навчальної роботи: читання лекцій, проведення науково-дослідних, практичних і лабораторних робіт, керівництво навчальними і виробничими практиками, формування завдань для самостійної роботи студентів, керівництво бакалаврськими і магістерськими дипломними роботами з дисциплін, закріплених за кафедрою.

   Разом з цим на кафедрі проводиться наукова діяльність. Кожен науково-педагогічний працівник на кафедрі має закріплений науковий напрям досліджень (додаток).
    Проводяться перспективні наукові дослідження направлені на розробку моделей, методів та засобів побудови перспективних комп’ютерних систем і мереж, зокрема: навігаційних геоінформаційних систем прецизійного землеробства, навігаційно-керувальних комплексів реального часу, систем відображення космічної, повітряної та наземної обстановки, розробка баз даних і знань різного рівня та призначення та ін.
Науково-педагогічні працівники щорічно приймають участь у наукових симпозіумах, конференціях, семінарах, буткампах, хакатонах, виставках тощо. Новини по всім науковим подіям, в який є наукова активність НПП кафедри відображена у новинах та подіях на головній сторінці кафедри:

    Кафедра тісно співпрацює з іноземними університетами. Часто відвідує закордонні заклади вищої освіти та радо приймає іноземних гостей у себе на факультеті:

    Перед початком військової агресі зі сторони росії НПП кафедри подали на конкурс  Проєкт прикладного дослідження, що виконуватиметься за рахунок видатків загального фонду державного бюджету на тему «Дослідження інтелектуалізованих систем підтримки прийняття рішень з інвестування у розвиток Smart City». Нажаль війна порушила плани у країні.

    

 

    У Києві відбулась Друга міжнародна конференція з комп'ютерних наук, інженерії та освітніх програм в якій прийняли участь з постерними доповідями завідувач кафедри професор Валерій Лахно та доцент Дмитро Касаткін.

Учені кафедри мають тісні контакти в галузі науки та освіти з провідними університетами і фірмами. У наукових розробках беруть участь не тільки співробітники кафедри, але й студенти. За результатами наукових досліджень і розробок кафедрою за минулий рікопубліковано більше сорока наукових статей та авторських свідоцтв на винахід. Кафедра тісно співпрацює з провідними університетами, а саме: Інститутом кібернетики імені В. М. Глушкова НАН України, Київським національним університетом імені Тараса Шевченка, Київським Політехнічним Інститутом (КПІ), Національним авіаційним університетом, Європейською асоціацію безпеки м. Краків (Польща), тощо.
 Співпраця з мережевою академією CISCO (міжнародний форум Cisco – «Архітектура цифрових мереж»'2016)
 

    

«Перспективи розвитку власних наукових досліджень НПП кафедри комп’ютерних систем і мереж».

Першим взяв слово завідувач кафедри Валерій Лахно, який довів інформацію декана про необхідність обов’язкового ведення власних наукових досліджень викладачами кафедри комп’ютерних систем і мереж. Він представив перспективу власних наукових досліджень, а саме за напрямом «Розпізнавання кібератак та проектування систем підтримки прийняття рішень в завданнях кібербезпеки». За даним напрямом ним опубліковано 31 стаття у БД Scopus.

Науково-педагогічні працівники кафедри постійно займаються науковими дослідженнями в розрізі своїх наукових уподобань:

Доцент Вадим Шкарупило - у своїх дослідженнях застосовує методи досліджень – формальні методи, як інструмент автоматизованої верифікації; темпоральні логіки як засоби створення формальних моделей. Сфери застосування – композитні веб-сервіси, Інтернет речей. Планує продовжувати у окресленому напрямі з наступними публікаціями у фахових виданнях.

Доцент Борис Гусєв  продовжує дослідження САПР цифрових пристроїв, автоматизації технологічних процесів, контролю і діагностики цифрових пристроїв.

Доцент Віктор Смолій досліджує геоінформаційні технології в аграрній сфері та системи оперативної візуалізації об’єктів аграрних господарств.

Доцент Тетяна Осипова – використовує у наукивих пошуках методики застосування статистичних методів для досліджень в агрономії, біотехнологіях та біоінженерії.

Доцент Андрій Блозва основною метою бачить роботу присвячену кібербезпеці комп’ютерних мереж, захисту даних та персональної інформації. Займається безпекою даних в ІоТ системах та великих Smart City, робототехнікою для сільського господарства. Завданням на рік А. Блозва бачить розвиток робототехніки для агропромислового комплексу та основ безпеки в комп’ютерних мережах нового покоління.

Професор Володимир Малюков працює у галузі застосування ігрових підходів створення математичних моделей для вирішення проблем фінансування нових технологій для SMARTCITY.

Старший викладач Юрій Матус продовжує роботу у напрямку адміністрування комп’ютерних мереж і використання апаратних засобів комп’ютерних систем.

Доцент Дмитро Касаткін планує займатись розробкою системи підтримки прийняття рішень з розвитку Smart City.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook