Спортсмени НУБіП завоювали п’ять медалей на чемпіонаті Європи з радіопеленгації

20 вересня 2017 року

     5-9 вересня 2017 року у Литовському Друскінінкаї проходив чемпіонат Європи з радіопеленгації, що зібрав представників 25 країн. П'ять його медалей завоювали спортсмени НУБіП, які входили до складу збірної України.

     Змагання проходили у чотирьох дисциплінах: радіоорієнтування, спринт, класичні дистанції на діапазонах 3,5МГц і 144МГц. І були досить складними: Литва зустріла спортсменів дощем, який тривав усі дні змагань крім останнього. Під дощем у лісі важко читати карту і бігти, долаючи м’який грунт, чагарники, повалені дерева, гірше працює радіоапаратура, тому у перші два дні наші учасники зробили багато помилок і не змогли поборотися за призові місця.

  

     Проте, пристосувавшись до місцевості, карт і погодних умов, у останні два дні змагань змогли показати високі результати. Аспірантка кафедри соціальної педагогіки та інформаційних технологій в освіті Олександра Пархоменко виборола дві срібні і дві бронзові нагороди на обох класичних дистанціях в особистому і командному заліках. До перемоги на дистанції 3,5 МГц дівчині не вистачило якихось 16 секунд. Це перші у її кар’єрі медалі в елітній жіночій групі у особистому заліку одразу на двох найскладніших класичних дистанціях (у пошуку лис на діапазонах 3,5 МГц і 144 МГц). Завдяки їм Олександра увійшла до числа найсильніших і стабільних спортсменок Європейської і світової жіночої еліти.

     А старший викладач кафедри фізичного виховання В'ячеслав Пархоменко виступав на чемпіонаті у групі ветеранів і виборов бронзову нагороду на діапазоні 3,5 МГц в командному заліку.

     Вітаємо спортсменів і бажаємо їм успіхів на Кубку Європи в жовтні 2017 року в Польщі і на чемпіонаті світу 2018, який відбудеться в Південній Кореї!

Олена Отрошко,
ст. викладач кафедри фізичного виховання


Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook