Приймальна комісія проаналізувала державне замовлення на підготовку магістрів

22 липня 2017 року

 22 липня під головуванням Станіслава Ніколаєнка відбулося засідання приймальної комісії. Основною темою став аналіз отриманих університетом показників державного замовлення на підготовку магістрів. Поки що, цифри є дещо меншими минулорічних і тому університет звертатиметься до Міністерства освіти і науки України скоригувати обсяги держзамовлення на базові для університету спеціальності. Мова йде про агрономію, технологію виробництва і переробки продукції тваринництва, ветеринарну медицину тощо.

 
Декан гуманітарно-педагогічного факультету Василь Шинкарук звернув увагу приймальної комісії на те, що у відповідному наказі МОН відсутня позиція щодо держзамовлення на спеціальність «Педагогіка вищої школи» для всіх університетів. Минулого року НУБіП отримав 43 бюджетні місця, то ж у відповідному клопотанні до міністерства будемо наполягати про виділення 40 місць, зазначив проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша.
 
 
 
Що ж до загальних цифр. Станом на вчора маємо більше 2150 заяв на вступ до магістратури і майже 8700 на бакалаврат. Традиційно попитом користуються спеціальності «Агрономія», «Біотехнології та біоінженерія», «Водні біоресурси», «Економіка», «Комп’ютерні науки», «Право», «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва», «Філологія», «Фінанси» та «Право». Високий конкурс і на відкриті в цьому році спеціальності: «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії», «Професійна освіта», «Психологія» і нова магістерська програма «Управління інноваційною діяльністю та міжнародними проектами». Нагадаємо, що прийом документів завершується 26 липня.
 
Денис Рудень
 
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook