Кращі обирають НУБіП: другий день триває прийом документів в бакалаврат

13 липня 2017 року

 Другий день прийому на бакалаврат виявився не менш насиченим, ніж перший. По-перше, система ЄДБО належним чином так і не запрацювала, додаючи таким чином клопоту не лише працівникам приймальної комісії, а й вступникам, які прийшли здавати документи до університету особисто.

 

 
Випускник Малинського лісотехнічного технікуму Ігор Осипенко приїхав з села Блідича Іванківського району, що на Київщині, продовжити навчання за обраним фахом вже в ННІ лісового і садово-паркового господарства. Хлопець вважає, що вища освіта, ще й здобута в одному з кращих столичних вишів, дасть вищі шанси гарно працевлаштуватися. Та й знайомі тут навчаються: до комісії його привів односелець Максим, який вже закінчив перший курс факультету конструювання та дизайну. Продовжити навчання в магістратурі в ННІ лісового та садово-паркового господарства вирішила і Єлізавета Півень, яка цього року закінчила бакалаврат НУБіП. Хочу поглибити і вдосконалити знання, зізнається дівчина.
 
 
 
А біля стола, де приймали документи на спеціальність «Ветеринарна медицина» картина і зовсім була ідилічна: документи прийшла подавати Олександра Данилюк, та не сама, а з восьмимісячним Дмитриком, який уважно спостерігав за всією процедурою. Молода мама закінчила Немішаївський агротехнічний коледж і захотіла навчатися далі. Ми порадилися сім’єю, і мої рідні підтримали мене у цьому рішенні, говорить вона. І з синочком допоможуть вправлятися.
 
Серед вступників на спеціальність «Транспортні технології на автомобільному транспорту» серед статних хлопців, які приїхали здавати документи на суто чоловічому транспорті як випускники транспортно-економічного коледжу Володимир Шевченко і Андрій Войналович, вирізнялася тендітна дівчина. Виявляється, вона теж випускниця коледжу і звуть її Анжела Трохименко. На запитання, чому обрала такий чоловічий фах, відповіла – за порадою батька. Не без вагань, але вступила до Шевченківського коледжу Уманського НУС, і вже на другому курсі зрозуміла: мені підходить, говорить дівчина. Тому хочу продовжити навчання за обраним фахом, але вже у столиці. Відчуваю, що тут можу досягти більшого і перспективи кращі. 
 
 
Такі ж мотиви і у випускника Смілянського коледжу харчових технологій НУХТ Артема Доброноженка. Він вирішив вступати на спеціальність «Професійна освіта».
 
Через можливості, які відкриває НУБіП перед своїми студентами, обрав його і Владислав Глевич. Бачу, як змінився всього за рік мій брат Василь, який навчається тут. Став самостійнішим і впевненішим. Тож і я приїхав спробувати свої сили. Адже в рідному Новоград-Волинському гарно закінчив місцевий промислово-економічний технікум, тому хочу продовжити навчання за спеціальністю «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка» та здобути вищу освіту.
 
 
 
Другий день сьогодні приймають документи і в магістратуру на спеціальність «Право». Тут вчора було гаряче – прийняли 40 заяв, та й сьогодні всього за годину документи здали 5 бакалаврів. Серед них і випускниці бакалаврату юридичного факультету Анна Больботенко і Катерина Слободянюк. При виборі вишу і спеціальності дівчата не вагалися: пишаємося, що навчаємося в НУБіП, говорять вони. Анна - головний координатор університетської юридичної клініки «Захист та справедливість» та, до того ж, найкраще на факультеті склала пробні тести ЗНО – 67 з 70, а Катерина – координатор цієї з клініки. І мабуть символічно, що документи до магістратури у них прийняв куратор клініки Євгеній Шульга, який по праву пишається своїми ученицями. 
 
 
Традиційно великою популярністю користуються магістерські програми гуманітарно-педагогічного факультету. Лідером за кількістю поданих заяв є спеціальність «Педагогіка вищої школи». Вона має свою особливість: більше половини вступників на неї – закінчили інші навчальні заклади. Так, випускниця Переяслав-Хмельницького державного педагогічного університету імені Григорія Сковороди Ольга Христич вирішила продовжити навчання саме в НУБіП. Свій вибір пояснює просто: тут одна з найкращих наукових педагогічних шкіл України і гарні перспективи продовжити дослідництво в аспірантурі.
 
Що ж до інших спеціальностей магістратури, то цього року найбільше вступників на «Управління інвестиційною діяльністю та міжнародними проектами», «Агрономію», «Біржову діяльність», «Агроінженерію» та «Ветеринарну медицину». Загалом же в НУБіП 32 магістерські програми, то ж вибір у вступників широкий. Нагадаємо, що прийом документів до магістратури триватиме до 28 липня.
 
Ірина Білоус
 
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook