Завершальний тиждень навчальних практик кафедри

10 липня 2017 року

   Останній тиждень навчальної практики пройшов плідно. Студенти 2-го (звичайний та скорочений терміни навчання) та 3-го курсів ознайомилися із технологічними особливостями виробництва на таких підприємствах як ВАТ «Leitz Інструмент Україна», ВАТ «Еліо Україна» та компанію «АГТ Плюс».
   Презентацію компанії «Leitz Інструмент Україна» та ознайомлення із асортиментом дереворіжучого інструменту провів керівник фірми Юрген Браузеветтер.

 

   Основна лінійка інструменту Leitz призначення для оброблення масиву деревини та плитних матеріалів. Загалом у їх каталозі налічується 8 000 найменувань. Це і дискові пили, ножі, фрези та фрезерні головки різної комбінації.

 

   Крім того, в асортименті компанії Leitz представлено нове покоління профільних інструментів ProfilCut Q, яке дозволяє працювати при максимальній в галузі швидкості різання. Дана інструментальна система забезпечує переваги також за якістю оброблених поверхонь і зручності експлуатації.
   Далі студентів ознайомили із принципами та особливостями відновлення інструменту з метою максимального використання його параметрів протягом життєвого циклу. Працівники сервісного центру розповіли, що спочатку обов’язково проводять очищення з наступною повною діагностикою.

   Потім відповідно до оглядового протоколу виконують розведення, ремонт та нарізування зубів, заточування дереворіжучого інструменту. Додатково тут можуть виготовляти ножі відповідно до шаблону.

 

 

   Особливу увагу наших студентів привернула операція заточування діамантових свердл. Їх цікавила можлива кількість перезаточувань, тривалість експлуатації та вартість цього інструменту.

 

 

   На наступний день було заплановано знайомство із меблевою фірмою «Еліо Україна». Це відносно молода організація, яка зі спільно італійськими дизайнерськими проектами кухонь встигла вийти на міжнародний ринок. Зустріч пройшла у форматі діалогу, проте питання цього разу задавав генеральний директор Юрій Користильов.

   Компанія у своїй діяльності застосовує такі матеріали як масивну деревину, ДСП, МДФ, ДВП, фанеру, струганий шпон різних порід, шпон файн-лайн, алюмінієвий профіль.

 

 

   У виробничому процесі мають місце всі необхідні технологічні операції: форматний розкрій плитних матеріалів на верстатах з програмним управлінням, зрощування шпону та приклеювання його до основи, приклеювання крайки, торцювання та формування профілю брусків, шліфування, опорядження (фарбування, полірування).

 

 

   На виробництві є дільниця контролю якості, де продукція складається і монтується на випробувальному стенді відповідно до дизайнерського проекту. Тут перевіряють на справність та функціонування кожен елемент. Не оминули і проектний відділ, де мали змогу побачити нюанси роботи конструкторів-дизайнерів.

 

   На завершення відвідали виставковий зал компанії «АГТ Плюс», що спеціалізується на оформленні інтер’єру і працює в єдиному стилі. Вони виготовляють меблі та дверні блоки.

 

   В експозиції представлено панелі на будь-який смак і ціну. Це плити ДСП та МДФ з імітацією деревини, каменю, бетону, шкіри, скла та дзеркала, які витримують експлуатацію у вологому середовищі. Технологами компанії розроблено приховані дерев’яні ручки, що є зручним в користуванні і не псує загального вигляду гарнітуру.

 

   «АГТ Плюс» має слоган – «Від друзів до друзів», що наприкінці нашої зустрічі мав свій результат. За підтримки Юлії Нестерової домовлено про можливість проходження виробничої практики безпосередньо на виробництві з наступним працевлаштуванням.

   Висловлюємо всім підприємствам щиру подяку за проведення екскурсій виробництвом та співпрацю.

 

О. Горбачова
асистент кафедри технології деревообробки

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook