АГРОХІМІКИ ПРОВЕЛИ МІЖНАРОДНИЙ НАУКОВО-ПРАКТИЧНИЙ СЕМІНАР «АГРОХІМСЕРВІС У СУЧАСНИХ ТЕХНОЛОГІЯХ»

3 липня 2017 року

30 червня кафедра агрохімії та якості продукції рослинництва ім. О.І. Душечкіна Національного університету біоресурсів і природокористування України спільно із ТОВ «Біотех ЛТД», ДП «Агроцентр Єврохім-Україна». компаніями «Avgust» і «Euralis» провели Міжнародний науково-практичний семінар «Агрохімсервіс у сучасних технологіях». Цей захід відвідали представники агробізнесу, освіти, преси та телебачення загальною кількістю понад 100 чоловік. Крім того, учасниками стали й іноземні представники.

 

Семінар розпочався із огляду полів пшениці озимої, ріпаку, сої, соняшника, кукурудзи на зерно, який проводили доцент Ілля Марчук та Володимир Забалуєв, випускник агробіологічного факультету, а нині менеджер ДП «Агроцентр ЄвроХім-Україна».

Організатори розкрили секрети технології вирощування цих культур, особливу увагу звернувши на систему застосування добрив та захисту рослин, а також на насінництво.

      

На теоретичній сесії професор Анатолій Бикін розкрив теоретичні аспекти живлення сільськогосподарських культур.


Доцент Ілля Марчук зробив огляд нових продуктів ДП «Агроцентр ЄвроХім-Україна» та особливості їх застосування.

 

Випускник агробіологічного факультету кафедри агрохімії та якості продукції рослинництва ім. О.І. Душечкіна Сергій Харусь, який зараз є спеціалістом по мікродобривах у ДП «Агроцентр ЄвроХім-Україна» звернув увагу присутніх на роль водорозчинних мікродобрив як сучасної складової агрохімсервісу рослинництва. Крім того, учасники семінару дізнались про новинки серед стимуляторів росту та засобів захисту рослин.



Представник німецького відділення компанії EuroChem Agro GmbH Рубен Лейбнер розповів про агрономічні аспекти використання препарату Utec у Німеччині,


а доктор Нілс Бергер, головний спеціаліст Global Research and Development, - про Entec.


Можливості сучасного агрохімсервісу із елементами точного землеробства та діагностики живлення рослин продемонстрували компанія «АгріЛаб» і лабораторія Оптимізації живлення рослин.


Семінар відвідали випускники агробіологічного факультету за спеціальністю «Агрохімія і ґрунтознавство»: співробітники Єврохім - Хижняк Вікторія, Шуміліна Леся, які нині є менеджерами із маркетингу та логічними добрив, Лук'яненко Михайло – менеджер компанії "Avgust", а також директор компанії "Баланс Агро" Олександр Скрипка.


Тож, обговорення дискусійних питань живлення та удобрення рослин привели до висновків учасників семінару, що агрохімсервіс в сучасному рослинництві має вагомий вплив на рівень продуктивності сільськогосподарських рослин та на прибутки агропідприємств, які останнім часом відчувають загострення потреби у кваліфікованих спеціалістах із агрохімсервісу агробізнесу.

 

доцент кафедри агрохімії та якості продукції рослинництва

Надія Бордюжа

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook