Освіта, наука, економіка та технології

3 липня 2017 року

     22-23 червня 2017 р. професори кафедри фінансів Давиденко Н.М. та Пасічник Ю.В. прийняли участь у Міжнародній науково-практичній конференції: «Освіта, наука, економіка та технології», яка відбувалася на базі університету «Асен Златаров» в м.Бургас, Болгарія.
Серед учасників були представники із 8 країн, зокрема, Грузії, Польщі, Туреччини, Сербії, Словаччини, Румунії та України. Привітала гостей ректор доцент, доктор Магдалена Миткова, яка відмітила про актуальність конференції, визначила спільні ключові питання, які виникли перед освітянами в країнах Східної Європи та побажала всім продуктивної роботи та цікавих наукових ідей.
   На конференції було обговорено ряд професійних питань, серед яких: останні інновації, тенденції в освіті, досвід побудови європейського суспільства, підвищення ефективності функціонування національних економічних систем та їх складових.

     Завідувач кафедри фінансів, д.е.н., професор Давиденко Н.М. виступила із доповіддю «Фінансове забезпечення земель сільськогосподарського призначення в Україні» на секції «Економіка, фінанси, інвестиції, рахівництво».

     В доповіді проф. Давиденко Н.М. акцентувала увагу на тому, що стратегія фінансового забезпечення відтворення землі на макрорівні повинна відповідати загальній національній стратегії розвитку сільського господарства. На державному рівні стратегія фінансового забезпечення відтворення землі повинна бути реалізована шляхом: реалізації спеціальних програм фінансування, надання пільгових кредитів, залучення іноземних інвестицій, пільгових умов оподаткування.

    Професор кафедри фінансів Пасічник Ю.В. представив результати досліджень на тему: «Соціальні ризики: принципи управління в контексті сучасних перетворень». В своїй доповіді проф. Пасічник Ю.В. зазначив, що останнім часом процес формування, становлення й розвитку українського суспільства відбувається в складних політичних і суперечливих соціально-економічних умовах. Діюча система соціального забезпечення в Україні залишається недосконалою, її інститути та інструментарій не дозволяють вирішити такі гострі соціальні проблеми, як: надмірна диференціація доходів різних груп населення; поширення бідності серед працюючого населення; зниження реальних розмірів заробітної плати і соціальних гарантій; несправедливий перерозподіл національного доходу тощо. Під дію соціальних ризиків все більше потрапляє економічно активне населення, яке сьогодні потребує особливого захисту та стає важливим об’єктом системи соціального забезпечення. Адже саме від підтримки економічно активного населення – головного виробника матеріальних благ, безпосередньо залежить рівень життя непрацездатних і вразливих верств населення.

     Учасники конференції отримали сертифікати i збірники тез, a також мали змогу обговорили можливості співпраці в подальшому.

І.М. Титарчук,
к.е.н., доцент кфедри фінансів
Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook