ВІДБУВСЯ КРУГЛИЙ СТІЛ «АГРАРНА ОСВІТА І НАУКА В УКРАЇНІ: ЧАС ДЛЯ ПЕРЕЗАВАНТАЖЕННЯ»

12 червня 2017, 13:03

Декан факультету захисту рослин, біотехнологій та екології Доля М.М., заступник Ющенко Л.П., професор Положенець В.М. взяли участь в роботі круглого столу «Аграрна освіта і наука в Україні: час для перезавантаження», що відбувся в рамках виставки «Агро-2017».

З вітальним словом до учасників круглого столу звернулась Олена Ковальова, заступник Міністра аграрної політики та продовольства України.

 

Про стан та тенденції аграрної освіти і науки в Україні доповіла в.о. директора ДУ НМЦ «Агроосвіта» Міністерства освіти і науки України Тетяна Іщенко. Генеральний директор асоціації «Український клуб аграрного бізнесу» Тарас Висоцький виступив з доповіддю «Аграрний бізнес pros and cons Аграрна освіта» в ході якої було висловлено пропозицію про співпрацю з факультетом захисту рослин, біотехнологій та екології НУБІП України. В обговоренні взяли участь проректор НУБІП України Кваша С.М. та інші представники вищих навчальних закладів, а також  навчально-наукових інститутів та коледжів.

  

Своїм досвідом поділились іноземні колеги. Про особливості «покрокового» структурування та об’єднання зусиль освіти та науки в захисті рослин, агрономії, ветеринарії, механізації та економіки у Франції доповів голова Ради правління сільськогосподарського інституту вищої освіти AgroSup (м. Діжон), головний аудитор Міністерства сільського господарства Франції Бенуа Лезафр.

  

Сучасні аспекти організації аграрної науки в Німеччині представив Владислав Валєнтінов, науковий співробітник, Ляйбніц Інституту розвитку сільського господарства в Центральній та Східній Європі.

Перший заступник головного вченого секретаря НАН України Володимир Ємєльянов та заступник директора Інституту математики НАН України Олександра Антонюк представили нові підходи щодо оцінки діяльності інститутів Національної академії наук України в ринкових умовах.

У підсумку, було прийнято рішення щодо вивчення та впровадження передового досвіду закордонних колег в Україні із врахуванням побажань висвітлених за круглим столом працювати на покращення аграрної освіти та науки в Україні.

 

А також НПП факультету, студенти та аспіранти відвідали семінар «Інноваційні препарати від компанії «Хімагромаркетинг». Європейський досвід використання на українських полях.

Заступник декана факультету захисту рослин,

біотехнологій та екології

Л.Ющенко

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook