У полі зору ректорату – організоване завершення навчального року

29 травня 2017 року

     29 травня під головуванням Станіслава Ніколаєнка відбулося засідання ректорату. Відкриваючи його, очільник університету подякував організаційному комітету, всьому науково-педагогічному колективу, працівникам, студентам за організацію і участь у відзначенні 119-річниці з дня заснування університету. Свято не обмежилося заходами 26 травня, а на наступний день, у суботу, продовжилося у форматі зустрічей випускників. Основна мета – згуртувати колектив, більш відповідально поставитися до навчального, наукового і виховного процесу, провести профорієнтаційну роботу – досягнута. 

     Під час візиту Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана ректор Станіслав Ніколаєнко від імені колективу підняв три актуальні питання. Перше – реалізувати програму енергозбереження, яка передбачає проведення утеплення корпусів і гуртожитків, встановлення автоматизованих теплопунктів, застосування альтернативних джерел опалення, заміна вікон на металопластикові, впровадження енергозберігаючих технологій тощо. Друге – будівництво нових студентських гуртожитків та житлового будинку для викладачів і співробітників у партнерстві з інвесторами. Третє – завершення оформлення земельних ділянок, які перебувають на балансі університету. Голова уряду запевнив у сприянні вирішенню цих питань, тож справа за технічним супроводом цих рішень. 

     За традицією члени ректорату доповіли про проведену минулого тижня роботу та спланували поточний. Проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша проінформував про представлення нового керівника Бережанського агротехнічного інституту Романа Горбатюка, яке відбулося 27 травня. Він працював завідуючим кафедри комп’ютерних технологій Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка, доктор педагогічних наук, професор. Наразі в університеті завершується сесія, з наступного тижня розпочинаються захисти дипломних проектів. Звідси і головне завдання, зазначив ректор Станіслав Ніколаєнко, –організовано завершити навчальний рік.

     Учений секретар Оксана Барановська повідомила про проведення 31 травня на базі НУБіП засідання комітету з питань освіти і науки Верховної Ради України, яке буде присвячене проблемам аграрної освіти. 

     Голова профспілкової організації працівників університету Ростислав Тарасенко проінформував про початок оздоровлення дітей співробітників, які завдяки підтримці ректорату і профкому мають змогу на пільгових умовах відпочивати в дитячому таборі «Чайка», що на Київщині. Також продовжується формування заїздів до спортивно-оздоровчого табору «Академічний», що на березі Чорного моря в місті Чорноморськ. Кількість путівок обмежена, тому бажаючим слід поквапитися. 

    Начальник відділу кадрів Микола Михайліченко доповів про успішне проведення конкурсу на зайняття вакантних посад та у зв’язку з початком відпускної кампанії закликав членів ректорату, керівників структурних підрозділів, всіх співробітників надати уточнені дані щодо графіку відпусток. Його підтримала головний бухгалтер Тетяна Кондрицька, оскільки в цьому місяці маємо святкові дні, які вимагають певного зміщення у нарахуванні авансу та заробітної плати.
     Радник ректора Дмитро Войтюк звернувся до ректорату з пропозицією проводити екскурсії, перш за все третім корпусом, ботанічним садом, для випускників, які збираються відзначити ювілейні дати закінчення університету.

     Проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук доповів про підбір необхідного обладнання для факультету харчових технологій, яке буде придбано в рамках програми організації курсів для студентів і викладачів восени цього року за сприяння Фонду Воскобійників і Університету штату Пенсильванія. Також проректор наголосив на виконанні рішень ректорату і вченої ради, що стосуються заощадження коштів і збільшення надходжень від діяльності госпрозрахункових підрозділів. Найближчим часом відбудуться відповідні наради за участі ректора та їх керівників.

     Проректор з навчально-науково-виробничих питань та адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко традиційно зупинився на ремонтних роботах. А вони, незважаючи на обмеженість фінансування, продовжуються. Зокрема, у другому корпусі встановлюються нові вікна і ремонтується фасад, йде благоустрій у ботанічному саду, ремонтується дах у гуртожитку №9, а у сусідньому з ним 10-му – стояк і місця загального користування.

     Перший проректор Ігор Ібатуллін доповів про успішну подачу наукових проектів для участі у конкурсі Міністерства освіти і науки. Він проінформував про завершення аудиту використання навчальних аудиторій у всіх корпусах. Наразі зібрана інформація аналізується комісією і протягом тижня будуть сформовані відповідні пропозиції. Завдання, яке перед ними стоїть – рівномірне завантаження аудиторій і їх раціональне використання з тим, аби ліквідувати другу зміну навчання. Минулого тижня за ініціативи університету відбулася перевірка протипожежної безпеки. Фахівці надали свої рекомендації щодо її поліпшення. У навчально-дослідних господарствах же розпочалася заготівля сіна.

     Підбиваючи підсумки, ректор Станіслав Ніколаєнко дав ряд доручень. Зокрема, Сергію Кваші – не зменшувати темп профорієнтаційної роботи, супроводжувати рішення парламенту щодо відзначення 120-річчя НУБіП, ініціювати підготовку кафедр до нового навчального року. Валерію Іщенку – організувати облаштовану парковку для автомобілів біля корпусів №2 та 3, спільно з директором студмістечка Сергієм Стецюком провести необхідні заходи з поліпшення побутових умов у студентських гуртожитках. Ігорю Ібатулліну – контролювати ситуацію в навчально-дослідних господарствах, розробити план заходів з пожежної безпеки.

     Ректорат розглянув і інші питання життєдіяльності університету.

Денис Рудень 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook