Студенти-агробіологи – сільськогосподарському виробництву

27 березня 2017 року

Саме так називалась сімдесята ювілейна наукова студентська конференція, яка протягом двох днів 22 та 23 березня 2017 року проходила на агробіологічному факультеті.

Значущість та урочистість події підкреслювали кількість її учасників та поважні гості, що прийшли привітати студентів. Відкривши роботу пленарного засідання декан агробіологічного факультету Віктор Забалуєв запросив до вітального слова ректора нашого університету – Станіслава Ніколаєнка.

Станіслав Миколайович звернувся до молоді з побажанням плідної роботи на конференції, наголосивши, що в час четвертої промислової революції (Industry 4.0) за переваги інформаційних технологій, успішними стають лише ті професіонали, які постійно знаходяться в процесі навчання, пізнання та удосконалення. Як підкреслив ректор, у навчальному процесі вже не є актуальними просте засвоєння та відтворення знань попередніх поколінь. Нині наперед виходить саморозвиток та науковий пошук, підкріплений знанням іноземних мов – інструментом, що дозволяє значно розширити доступ до світових джерел наукової інформації.

Далі учасники конференції мали змогу прослухати надзвичайно актуальну та цікаву доповідь професора Віктора Забалуєва на тему: «Ґрунтові ресурси та їх раціональне використання в сільському господарстві». Застереження спільноти ґрунтознавців щодо надмірної експлуатації цієї складної та вразливої системи прозвучало таким чином: «Деградація ґрунтів – це тиха криза планети!» Виступ декана факультету спонукав до запитань та обговорення, як досвідчених науковців, так і завзятих першокурсників.

Змістовною за наповненням та неординарною за формою була доповідь виконавчого директора ТОВ «СП «Агродім», агронома з тридцятирічним стажем, Володимира Фантуха «Актуальні питання сучасного землеробства», в ході якої він поділився секретами свого виробничого успіху, побажавши майбутнім фахівцям стати успішними «менеджерами фотосинтезу».

Після привітального слова начальника науково-дослідної частини Володимира Отченашка розпочались виступи студентів – учасників. Честь першого виступу була надана президентській стипендіатці, одній з переможниць цьогорічного Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності «Агрономія», студентці 4 – го курсу Тетяні Шепель (науковий керівник - доцент Башкірова Н.В.).

   

 

По закінченню пленарного засідання розпочалась робота секцій з «Агрономії», «Садівництва та виноградарства», «Агрохімії і ґрунтознавства», «Селекції і генетики» та «Хімії», участь у яких взяли студенти залежно від напрямів їхніх наукових досліджень. Урочистим підсумком роботи конференції стало нагородження її переможців грамотами, дипломами та подарунковими науковими виданнями, які були вручені за найзмістовніші доповіді та найцікавіші дослідження.

Так, за результатами роботи секції «Агрономія» призові місця вибороли студенти магістратури. Диплом І ступеню отримав Роман Федів (науковий керівник - професор Каленська С.М. ), дипломи ІІ ступеню Валерій Курошин (науковий керівник - доцент Косолап М.П.) та Матей Бігун (науковий керівник - доцент Іванюк М.Ф.), ІІІ ступеню - Лихошерст Михайло (науковий керівник - професор Демидась Г.І.), Балбазан Поліна (науковий керівник - доцент Іванюк М.Ф.) та Пугач Євген (науковий керівник - професор Подпрятов Г.І.).

    

 

   

  

У секції «Садівництво та виноградарство» Диплом І ступеню отримала студентка магістратури Анна Образцова (науковий керівник – професор Тетяна Кондратенко), дипломи ІІ ступеню – студентки 4 курсу Катерина Василенко (науковий керівник – доцент Олександр Цизь) та Яна Кусік (науковий керівник – доцент Ірина Бобось), ІІІ ступеню також  студентки 4 курсу Олена Шевченко (науковий керівник – доцент Наталія Шевчук), та Антоніна Діденко (науковий керівник – доцент Іванна Гаврись).

 

У секції «Селекція і генетика» було заслухано 12 наукових доповідей. Після детального обговорення заслуханих доповідей та проведеної дискусії було прийнято рішення про відзначення результатів досліджень наступних студентів: Диплом І ступеню отримав студент магістратури Роман Спряжка (науковий керівник – старший науковий співробітник Олександр Сень), дипломи ІІ ступеню - студент магістратури Ростислав Топко (науковий керівник – професор Ганна Ковалишина) та студент 4 курсу Андрій Аргіров (науковий керівник – доцент Наталія Башкірова),  ІІІ ступеню студенти магістратури Аліна Пузь (науковий керівник – доцент Віталій Жемойда) і Богдан Куцак (науковий керівник – старший науковий співробітник Олександр Сень) та студент 4 курсу Ярослав Марценюк (науковий керівник – доцент Віталій Жемойда).

 

В заключному слові професор Григорій Демидась від імені всіх науково-педагогічних працівників агробіологічного факультету побажав дипломантам та учасникам конференції подальших наукових досліджень – цікавих та змістовних. А також реалізації їхніх результатів у сільськогосподарському виробництві.

Анна Ярош,доцент кафедри

 кормовиробництва, меліорації і метеорології 


Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook