Чемпіонат України серед студентів з гирьового спорту

22 лютого 2017, 23:09
м. Київ

24-27 лютого 2017 року в Києві відбудуться змагання Чемпіонату України серед студентів з гирьового спорту (за версією Федерації гирьового спорту України). В цих змаганнях планує брати участь збірна команда НУБіП України в складі 7 студентів:

№ пп

Прізвище, ім`я по-батькові

Вагова

категорія

Розряд

Факультет

1.  

Кузько Людмила Валеріївна

До 60 кг

КМСУ

Агро.

2.  

Яременко Вікторія Вікторівна

+70 кг

ІІ

ТВБ

3.  

Загоруйко Андрій Олександрович

 

ІІ

Агро.

4.  

Булаш Олег Сергійович

+90 кг

ІІ

КД

5.  

Кузьмич Іван Михайлович

+90 кг

КМСУ

МТ

6.  

Василюк Василь Вікторович

До 75 кг

І

ЛСПГ

7.  

Мосійчук Дмитро Олександрович

До 70 кг

ІІ

Агро.

 

Офіційний організатор змагань Комітет з фізичного виховання та спорту України Міністерства освіти і науки України.

У 2017 році Комітету ФВС МОНУ проводить два чемпіонати України серед студентів з гирьового спорту. Перший – 24-26.02.2017 у м. Харкові за правилами Союзу гирьового спорту України (СГСУ) Регламент  змагань; другий – 24-26.02.2017 у м. Києві за правилами Федерації гирьового спорту України (ФГСУ), Наказ , Регламент змагань.

В чому різниця? Міністерство молоді та спорту України надало статус національної всеукраїнської федерації в останні роки Союзу гирьового спорту України, якому, згідно з договором, надано право розвивати вид спорту в Україні, СГСУ проводить спортивні змагань за затвердженими Мінмольдьспортом правилами змагань з гирьового спорту та вимогами Єдиної спортивної класифікації України (ЄСКУ) з не олімпійських видів спорту 2016 року. Федерація гирьового спорту України не має статусу національної всеукраїнської федерації, проводить змагання за правилами відмінними від офіційних (спортсмени змагаються у вагових категоріях відмінних від ЄСКУ), а отже на цих змаганнях не можна присвоювати розряди, і взагалі відповідно до закону України «Про фізичну культуру і спорт в редакції від 19.05.2015» ці змагання не можуть мати статусу офіційних.

Витяг зі статті 1 закону України:

«спортивне змагання - захід, що проводиться організатором спортивних заходів з метою порівняння досягнень спортсменів та визначення переможців відповідно до правил спортивних змагань з видів спорту та затвердженого організатором спортивних заходів положення (регламенту) про ці змагання, що відповідає визначеним центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері фізичної культури та спорту, вимогам;»


 

Результати змагань сподіваємось побачити на сайті Комітету ФВМ МОНУ http://osvitasport.org/, або на сторінці Федерації гирьового спорту України: http://igsf.biz/dir/ukr/ та на сайті Союзу гирьового спорту України http://www.girisport.com.ua/

 

Кафедра фізичного виховання

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook