Рейтинг-2017: визначені пріоритетні напрями діяльності науково-педагогічних працівників у цьому році

18 лютого 2017 року

 17 лютого за участі ректора Станіслава Ніколаєнка відбулося перше засідання рейтингової комісії, створеної за його наказом у 2017 році. На його початку голова комісії, перший проректор  Ігор Ібатуллін, ознайомив присутніх з підсумками рейтингу роботи НПП за 2016 рік, додавши, що протягом року паралельно працювала робоча група під керівництвом проректора з навчальної і виховної роботи Сергія Кваші щодо розгляду нових принципів та удосконалення методики рейтингової системи. За результатами роботи групи, наголосив він, було прийнято рішення не змінювати принципи побудови рейтингової системи і методику планування та обліку роботи НПП на майбутній рік.

 
Ігор Ібатуллін акцентував увагу, що на розгляд робочої групи надійшло 13 службових записок від факультетів/інститутів, а до рейтингової комісії - сім службових з більш ніж ста двадцятьма пропозиціями.
 
Було відзначено, що рейтингова система розглядається з точки зору забезпечення якості вищої освіти, стимулювання діяльності науково-педагогічних працівників, а також забезпечення вимог для підтвердження Університетом статусу національного і дослідницького. Саме ці критерії й стали пріоритетними в процесі удосконалення положення про планування та облік роботи НПП Університету в 2016 році.
 
 
Оскільки стратегічний курс розвитку Університету – "Голосіївська ініціатива 2020" – визначений, серед всіх пропозицій структурних підрозділів пріоритетного статусу набули ті види робіт, що формують академічну репутацію та дослідницький статус. Відповідно такі показники отримали у 2017 році більші нормативи часу порівняно з минулим роком для стимулювання і управління розвитком університету в цілому, а також запропоновані нові види робіт і норми часу.
 
Їх і прокоментували в положенні про планування та облік робіт НПП на 2016/2017 н. р. та 2017 к. р. за розділами начальник навчального відділу Оксана Зазимко, начальник науково-дослідної частини Володимир Отченашко та директор ННЦ виховної роботи і соціального розвитку Віталій Коваленко, акцентувавши увагу на збільшенні норм часу за видами робіт, що ґрунтуються на критеріях національного та дослідницького університету, а також внесенні редакційних корегувань і уточнень у розділах навчальної, наукової та навчально-методичної роботи.
 
Також Ігор Ібатуллін виніс на розгляд і новий варіант "Положення про рейтингову систему оцінки діяльності науково-педагогічних працівників та структурних підрозділів НУБіП України".
 
 
У ході обговорення основних положень оновленого варіанту рейтингової системи в своїй доповіді професор Сергій Кваша зупинився на ідеях, що пропонувалися для удосконалення рейтингу, змісті показників, відстежуваності, значенні у формуванні іміджу університету, розвитку матеріально-технічної бази. Логічним підтвердженням й свідченням об’єктивності існуючої в Університеті системи рейтингового оцінювання є її результати та розподіл серед різних категорій науково-педагогічних працівників: завідувачів кафедр, професорів, доцентів, старших викладачів, асистентів. Одночасно до нашої університетської системи прикута увага й провідних вишів країни, які хочуть її взяти собі на озброєння. У підсумку  відзначено, що рейтинг має бути і методику оцінювання принципово змінювати не варто. 
 
Члени комісії одностайно підтримали пропозицію схвалити зміни до положення про планування та облік робіт НПП на 2016/2017 н. р. та 2017 к. р. та положення про рейтингову систему оцінки діяльності науково-педагогічних працівників та структурних підрозділів Національного університету біоресурсів і природокористування України!
 
Наталія Шевченко
 
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook