Стажування в Празькому інституті професора кафедри, д.ю.н., доцента Гафурової О.В.

14 грудня 2016 року

 З 20 по 27 листопада 2016 р. д.ю.н., професор кафедри аграрного, земельного та екологічного права ім. академіка В.З. Янчука, доцент Гафурова Олена Вікторівна прийняла участь уМіжнародній науково-практичній конференції «Проблеми та перспективи розвитку європейської освіти» (м. Прага, Чеська Республіка). Представники Польщі, Чехії, Молдови, України та інших країн обговорювали питання застосування інноваційних методів та технологій в освіті; крос-культурні комунікації, спільні освітні проекти та програми; проблеми європейської гуманітарної освіти та її внесок в формування особистості та соціуму ХХІ сторіччя; пріоритети розвитку фундаментальної освіти; пріоритетні напрямки розвитку прикладної освіти; внесок соціальних наук та освіти в розвиток сучасних соціально-економічних процесів.

     Одночасно О.В. Гафурова пройшла стажування в Празькому інституті підвищення кваліфікації за програмою «Публікаційна та проектна діяльність в країнах Євросоюзу: від теорії до практики» (20-27 листопада 2016 р.). Програма складалася з 2 модулів (кожний по 36 годин аудиторної та поза аудиторної роботи). Модуль 1: «Публікації в західних журналах: теорія та практика» передбачав вивчення: практики, правил і традиції написання наукових статей в журналах, що входять до систем SCOPUS, Web of Science та інших; вимог до оформлення статей, правил цитування, бібліографії посилань; системи та індексів цитування наукових журналів, публікаційної активності та продуктивності вчених. Крім того, слухачі могли ознайомитися із: імпакт -фактором наукових журналів; стилістичними особливостями академічного письма; структурою статті (як визначати цілі дослідження, його методику, представляти його результати). Модуль 2: «Управління проектами та грантовою діяльністю в освітніх організаціях» включав теми, пов’язані із вивченням проектних та грантових можливостей Євросоюзу; успішної реалізації проектів (на прикладі Чехії, Великобританії, Ірландії). Також передбачав ознайомлення із проектним менеджментом: плануванням і підготовкою проектів, процедурою подачі заяв, умовами та вимогами до заявників, оформленням конкурсної документації, складанням бюджету тощо.
     В рамках стажування провідні фахівці інституту, разом із його директором В. Стрелковским, проводили лекції, семінарські заняття, майстер-класи та надавали консультації.


   По завершенню стажування Гафурова Олена Вікторівна отримала сертифікат, який підтверджує її участь у стажуванні за програмою підвищення кваліфікації для професорсько - викладацького складу вищих навчальних закладів.

Володимир Єрмоленко,
завідувач кафедри аграрного, земельного та 
екологічного права ім. акад. В.З. Янчука,
доктор юридичних наук, професор



 

 
 
Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook