Студентка ННІ післядипломної освіти Альона Виборна: майбутнє України залежить від інновацій

30 листопада 2016 року

 

     Сьогоднішньою нашою співрозмовницею є магістрантка навчально-наукового інституту післядипломної освіти Альона Виборна (для цього інституту саме магістратура є початком навчання). Вона – киянка, закінчила Коледж економіки і управління КНЕУ, але повну вищу освіту вирішила здобувати саме в нашому університеті. Про те, чому – наша розмова.

– Після коледжу ти вступила на економічний факультет НУБіП, а згодом – на магістерську програму в ННІ післядипломної освіти. Чому зробила такий вибір?
– Тут все просто. Моя рідна тітка працює у великому агрохолдингу. Саме вона переконала мене, що майбутнє – за агропромисловим комплексом. А сільськогосподарське виробництво неможливе без економістів. Тому й обрала для подальшого навчання «Економіку підприємства» в НУБіП. Згодом, коли закінчувала бакалаврат, звернула увагу на магістерську програму «Управління інноваційною діяльністю», за якою навчаються в інституті післядипломної освіти. Оскільки, на мою думку, економічних знань у коледжі та університеті отримала достатньо, вирішила опанувати нову перспективну спеціальність.

– Можливо, були ще якісь аргументи?
– Так. Наприклад, зараз ми готуємося до навчання у Польщі в Школі бізнесу Домброва-Гурніча за програмою подвійних дипломів. Такої можливості інші виші не пропонували.

– Інноваційна діяльність передбачає продукування цікавих ідей. Які інноваційні проекти запропонувала ти у своїх курсовій та дипломній роботах?
– Однією з таких ідей, яка дуже сподобалася викладачам, є виготовлення золотих прикрас з опалого листя. Весною цього року я брала участь у всеукраїнському конкурсі серед студентів зі спеціальності «Менеджмент» і мій проект – м’які батарейки з відходів деревини – посів третє місце. На жаль, поки що ніхто з інвесторів не зацікавився цими ідеями. Можливо, потрібно витрати ще додаткові зусилля, аби втілити їх у життя. Взагалі, на мою думку, майбутнє нашої країни залежить саме від інновацій. Цим планую займатися після навчання за кордоном.

– Який інноваційний проект ти запровадила б у нашому університеті?
– Ідей багато, але я зупинилася б на впровадженні сучасних інформаційних технологій: в обладнанні аудиторій та у взаємодії викладач-студент. Зі слів колег, багато інновацій потрібно реалізувати в гуртожитках.

– Ти вже навчаєшся більше п’яти років в НУБіП. Який захід тобі найбільше запам’ятався?
– Цьогорічний День університету: відкривали пам’ятники на Алеї слави, були спортивні та інтелектуальні змагання між факультетами... Після цього свята викладачі та студенти стали рідніші, якщо можна так сказати. Такі спільні заходи зближують і слугують додатковим стимулом для більш наполегливого навчання. Також здивувала велика кількість випускників, які того дня приїхали і розповідали про свій життєвий шлях.

– Які твої плани на майбутнє? Про що мрієш?
– Хочу завершити навчання. Можливо, погоджусь на пропозицію директора інституту Марії Кулаєць і продовжу науковий пошук в аспірантурі. Мрію працювати на біржі інновацій.

– Дякуємо за розмову.

___________________________________________

     Сьогоднішнім інтерв’ю ми закриваємо цикл розмов зі студентами-першокурсниками. Від імені прес-служби висловлюємо подяку усім співрозмовникам та бажаємо успіхів у складанні перших заліків та іспитів!

     Про те, як навчалися в університеті, вперше працевлаштовувалися, а також про усілякі перепетії студентського життя, читайте в наступних інтерв’ю з магістрами, але вже в наступному семестрі.

Ольга Наконечна, Денис Рудень 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook