В університеті відзначили День працівника сільського господарства

18 листопада 2016 року

     18 листопада в університеті відбулися урочисті збори з нагоди Дня працівника сільського господарства. Звучання Державного Гімну ознаменувало їх відкриття. Вітав колектив університету ректор Станіслав Ніколаєнко. Він зазначив, що аналогічні урочистості відбулися сьогодні в Українському домі за участю Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана, міністра аграрної політики та продовольства України Ігоря Кутового. Уряд шанує працівників сільського господарства і на підтримку АПК в наступному році планується виділити 1% ВВП. Це абсолютно виправданий крок, який сприятиме підйому галузі, зазначив ректор. І сьогоднішнє свято, продовжив Станіслав Миколайович, це свято з цільовою аудиторією, яку складають три мільйони працюючих, 14 мільйонів людей на селі, а ще студенти, які навчаються в агарних вишах. Зазначена галузь дає сьогодні 40% експорту країни і тримає її на плаву.

     Пріоритетними, на думку профільного міністра, є земельна реформа, розвиток сільських територій, органічного виробництва, якість і безпека продукції, зрошення тощо. Але, наголосив ректор, все це неможливо без інноваційної діяльності та підготовки кадрів.

     На сьогодні увесь світ переймається питанням глобального потепління, зазначив Станіслав Ніколаєнко. Адже його наслідки можуть бути катастрофічні. Крім іншого, матимемо проблеми з водою, зокрема питною. До того ж зміна кліматичних умов ставить під загрозу вирощування зернових. 

     А щодо завдань колективу, вони залишаються незмінними – науковий пошук та якісна підготовка кадрів, зазначив ректор. Щодо останньої, то тут треба звернути особливу увагу на практичну складову. Бо відкриття лабораторій, створення рад роботодавців – це лише перші кроки. 

     Та яке ж свято без нагород?! З приємністю ректор повідомив, що Президент України підписав указ, в якому йдеться про відзначення преміями трьох наших колег – доцента кафедри міжнародного права та порівняльного правознавства Інну Гиренко, доцента кафедри ландшафтної архітектури та садово-паркового будівництва Надію Гатальську та аспіранта цієї ж кафедри Мар’яну Мавко. Також Указом Президента України призначено довічні державні стипендії професорам Владиславу Галату та Андрію Опальчуку, а дворічні – Олексію Гудзинському, Валентину Дрозді, Івану Ревенку, Володимиру Скибіцькому та Володимиру Стародубцеву

     З рук ректора нагороди отримали цього дня й інші наші колеги. Почесну грамоту Кабінету Міністрів УкраїниМихайло Волянський, Володимир Єрмоленко, Анатолій Есаулов, Олександр Єрмаков, а Подяку прем’єр-міністра України – Анатолій Діброва та Вадим Ткачук. За надання допомоги навчально-дослідним господарствам почесними грамотами університету відзначені Микола Доля, Микола Патика, Іван Чумаченко, Ігор Ільчук, Геннадій Бондаренко, Юрій Жук та Вадим Кондратюк. Такими ж нагородами відзначено директора Великоснітинського НДГ ім. О. Музиченка Миколу Журавля, директора НДГ «Ворзель» Олександра Куделю, співробітників Агрономічної дослідної станції: Юрія Марковича, Тараса Благополучного, Сергія Кузьміна, директора Немішаївського агротехнічного коледжу Володимира Альохіна та працівників коледжу: Любов Шило, Марію Явтушенко, Лідію Андрієнко

 

     З нагоди свята ректорат подбав про відзначення грошовими преміями працівників університету на суму майже 800 тисяч гривень. 

     Завершилися збори святковим концертом за участю художніх колективів і виконавців кафедри культурології. Віршованими рядками вітав усіх причетних до хліборобської праці поет-пісняр Вадим Крищенко. Піснями на вірші народного артиста у неперевершеному виконанні порадував присутніх Дмитро Андрієць. Виступила перед аудиторією і найспівочіша академічна група НУБіП з гуманітарно-педагогічного факультету, яка отримала такий титул на учорашніх «Пісенних баталіях». Своїми мініатюрами, пісенними композиціями також порадували улюбленці публіки – хорова і танцювальна група народного ансамблю пісні і танцю «Колос». Танцювальний мікс від ансамблю бального танцю «Чарівність» додав святкового настрою. Пісенним подарунком привітали усіх солісти Данило Карачевський, Олександра Лещенко та гурти «Октава» і «Амеро».

 

 

 

 

     А вже завтра урочистості пройдуть у навчально-дослідних господарствах університету.

Ольга Наконечна
 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook