Олександр Соваков: «Минулий навчальний рік став роком нових випробовувань та перемог»

16 серпня 2016 року

     Олександр Соваков,
доцент кафедри відтворення лісів та лісових меліорацій
:

— Чим Вам запам’ятався 2015/2016 н.р.?

     — Оскільки я займаюся не лише викладацькою роботою, а й працюю з студентським активом інституту, для мене минулий навчальний рік став роком нових випробовувань та перемог. Так, студенти нашого інституту перемогли в спортивних змаганнях з десятиборства серед студентів НУБіП, представили чудовий концертний номер на міжнародному фестивалі «Голосіївська весна – 2016», з яким здобули 2-ге місце, а також провели (до речі, 31 рік поспіль) кубок з футболу до Дня працівника лісу. Звичайно, у цьому напрямі роботи вистачає і нам ще багато треба вчитися працювати з студентством, але коли бачиш, що традиції славного лісогосподарського факультету (а нині інституту) живуть і розвиваються – відчуваєш гордість.

— Що Ви вважаєте за потрібне зробити в університеті на всіх рівнях, щоб поліпшити життя колективу?

     — Як на мене, одне з основних питань сьогодення – це фінансування та житло для молодих спеціалістів, але це більше стосується державної політики. Вважаю, нам як педагогам потрібно більше уваги приділяти національній ідеї – доводити її до кожного студента. 
     Думаю, варто відмітити, що і в нинішніх складних умовах вчені нашого інституту і всього університету самовіддано і успішно працюють, про що свідчать отримані Державні премії та нагороди.

— Що б Ви хотіли побажати новому студентському поповненню?

     — Сьогодні перед молоддю відкрито багато доріг і можливостей. Щоб скористатися ними на всі сто відсотків потрібно бути професіоналом своєї справи, знати щонайменше одну іноземну мову та бути комунікабельним. Це ті три речі, над якими слід працювати в студентські роки, аби досягти успіху в житті. Головне задатися ціллю – і невпинно до неї йти. Перший крок на цій дорозі ви вже зробили – стали студентами провідного вишу, де для навчання та розвитку як особистості створені всі умови, тож вперед!

Розмову вела Ірина Білоус 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook