Американська лабораторія «SANDIA» провела семінар з біобезпеки для викладачів факультету ветеринарної медицини

7 липня 2016 року

     Співробітники різних кафедр факультету ветеринарної медицини професори Т.В. Мазур, В.В. Недосєков, О.М. Якубчак, доценти Н.І. Бойко, М.А. Галабурда, М.В. Галат, І.М. Деркач, В.Д. Іщенко, М.О. Малюк, О.Г. Мартинюк, Н.А. Меженська, В.В. Мельник, О.В. Новіцька, О.В. Семенко, Я.К. Сердюков, В.І. Цвіліховський, Н.І. Шестяєва, старші викладачі І.М. Деркач, Ю.О. Харкевич, асистент М.М. Обруч на чолі з директором НДІ здоров`я тварин, професором Д.А. Засєкіним і за підтримки декана факультету ветеринарної медицини, академіка НААН України М.І. Цвіліховського, з 4 липня проходять тижневий тренінг з представниками американської лабораторії "Sandia" на основі курсу, що розроблений Бредфордським університетом (Великобританія) з різних питань, що стосуються біобезпеки та біозахисту.

     Це відносно нова сфера наукових знань, яка в основному використовуються для того, щоб убезпечити працівників та навколишнє середовище від поширення біологічного матеріалу, що використовується під час досліджень.

     Даний захід став можливим завдяки інформаційній підтримці співробітників Інституту біохімії ім. О. В. Палладіна Національної академії наук України.

     Сподіваємося і на подальшу плідну співпрацю з колегами, оскільки запровадження кроків, спрямованих на підвищення освіченості та обізнаності з питань біобезпеки, біозахисту та біоетики вчених з метою передбачення та попередження можливих негативних наслідків наукових досліджень є актуальними і необхідними.

Марина Галат,

керівник міжнародних програм
факультету ветеринарної медицини

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook