Найталановитіша молодь Сторожинецького району та міста навчатиметься в ННІ лісового і садово-паркового господарства

23 квітня 2016 року

     Наприкінці минулого тижня директор ННІ лісового і садово-паркового господарства Петро Лакида, директор НДІ лісівництва та декоративного садівництва Роман Василишин відвідали з профорієнтаційною роботою одну з найлісистіших областей України – Чернівецьку. Бо саме тут знаходиться мальовниче місто Сторожинець, де вже понад півстоліття у стінах Сторожинецького лісового коледжу готують фахівців лісової галузі. Згаданий навчальний заклад у свій час став фаховим базисом на шляху професійного зростання багатьох відомих в лісовій галузі та науці особистостей. Серед них – працівники нашого університету: заслужені лісівники України – професор Віктор Маурер, директор Лубенського лісового коледжу Роман Сендзюк, завідувач кафедри дендрології та лісової селекції Юрій Марчук, директор НДІ лісівництва та декоративного садівництва Роман Василишин та інші.

     Студентство коледжу з неабиякою зацікавленістю слухало інформацію про Національний університет біоресурсів та природокористування України та про ННІ лісового і садово-паркового господарства. Варто зазначити, що півтора-два десятки випускників цього коледжу щороку продовжують навчання у нас. Сподіваємося, що і цього річ кращі випускники коледжу стануть нашими студентами.

     Окрім коледжу, делегація провела профорієнтаційну роботу ще в багатьох загальноосвітніх навчальних закладах району, зокрема, у Сторожинецькому районному ліцеї, Сторожинецькій гімназії та Сторожинецькій ЗОШ І-ІІІ ступенів. Учнівську молодь зацікавила інформація про спеціальності, за якими вони можуть здобути вищу освіту у НУБіП України.

     Не оминула делегація і державні лісогосподарські підприємства регіону: ДП «Берегометське лісомисливське господарства» та Національний природний парк «Вижницький», де представила інформацію про можливості заочної лісівничої освіти у ННІ лісового та садово-паркового господарства та другої вищої лісівничої освіти у ННІ післядипломної освіти НУБіП України.

Сергій Ковалеський,
заступник директора ННІ лісового і
садово-паркового господарства 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook