Кафедра земельного кадастру провела робочу зустріч з директором департаменту державного земельного кадастру державної служби України з геодезії та картографії Ігорем Славіним

19 квітня 2016 року

     16 квітня відбулася зустріч працівників кафедри земельного кадастру НУБіП України з директором департаменту Державного земельного кадастру Державної служби України з геодезії та картографії Ігорем Славіним. У зустрічі взяли участь завідувач кафедри Віктор Заяць, професор кафедри Йосип Дорош, декан факультету землевпорядкування Тарас Євсюков, заступники декана Наталія Мединська та Іван Ковальчук, доценти кафедри Ольга Тихенко, Лариса Паламарчук, Наталія Бавровська, асистент Оксана Герасименко та завідувач лабораторії Ольга Боришкевич.

     Обговорювалися питання перспектив розвитку вітчизняної реєстраційно-кадастрової системи, стану наповнення баз даних державного земельного кадастру, технічних та правових проблем функціонування НКС. Жваву дискусію викликало повідомлення Ігоря Славіна про проблеми інституційного забезпечення встановлення меж об’єднаних територіальних громад в процесі децентралізації влади.

 

     Значна увага була приділена проблемам забезпечення прозорості кадастрової системи, забезпечення відповідності її даних. Відтак, обговорювалися питання актуалізації даних державного земельного кадастру як в частині відображення реального стану території, так і дистанційних зйомок з метою встановлення обмежень на використання землі, якості кадастрових зйомок та виправлення відповідних технічних помилок.

     Були обговорені напрями розвитку співробітництва землевпорядного факультету, кафедри земельного кадастру з департаментом Державного земельного кадастру та Державною службою України з питань геодезії, картографії та кадастру в цілому.
     Зокрема, обговорювалися теоретичні проблеми й практичні питання, на які слід звернути увагу при підготовці фахівців із земельного кадастру. Значну увагу було приділено обговоренню навчального аналога національної кадастрової системи, що дав би змогу студентам закріплювати теоретичні знання практичними навиками із ведення відповідних баз даних. 

     Крім того, відмічена необхідність налагодження оперативного обміну інформацією задля відображення в навчальному процесі змін щодо нормативно-правових вимог до ведення кадастру та якості кадастрових зйомок, співпраці викладачів кафедри та працівників НКС в частині наукового його забезпечення розвитку національної кадастрової системи, стажування студентів відповідних спеціальностей у системі Держгеокадастру тощо. 

     Учасники зустрічі відмітили необхідність і корисність подібних зустрічей для забезпечення тісної взаємодії НПП кафедри і Департаменту Держгеокадастру задля практичної спрямованості навчального процесу, якісного кадрового забезпечення розвитку вітчизняного земельного кадастру.

Віктор Заяць,
завідувач кафедри земельного кадастру  

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook