Як обрати професію: профорієнтаційна робота триває

26 березня 2016 року

     У житті кожної людини настає дуже відповідальний момент коли потрібно визначитися, яку ж професію обрати. І випадки, коли люди стають дійсно тими, ким хотіли, рідкість. Причин тому безліч. 
     Перспективність професії   найбільш актуальне питання для сучасних абітурієнтів. Який сенс витрачати сили, час і гроші, якщо після закінчення навчального закладу диплом виявиться непотрібним? Обираючи професію, молодь повинна орієнтуватися, на жаль, не тільки на свої бажання і пристрасті, але й на сучасний стан економіки. Яким він буде через чотири-п'ять років  на момент здобуття освіти? 

     Саме ці важливі питання обговорювали доцент кафедри технології м’ясних, рибних та морепродуктів факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК Юлія Крижова і студентка магістратури факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК Марина Чорна зі старшокласниками середньої загальноосвітньої школи № 6 Києва. На неї прийшли учні не лише трьох 11, а й двох 10 класів. Зустрітися з останніми порекомендувала директор школи Валентина Барабаш, адже більшість одинадцятикласників уже визначились з вибором майбутньої професії і знайомі з НУБіП. 

      Учні отримали інформацію про умови вступу до університету, якість навчання, можливість отримання практичного досвіду на підприємствах Німеччині та Нідерландів, проведення дозвілля та участь студентів у культурно-масовому житті університету. А також про сучасну наукову бібліотеку нашого вишу, фонд якої становить понад 1 млн. примірників, студентське містечко, спортивний комплекс тощо. Марина Чорна (до речі, теж випускниця цієї школи) розповіла про цікаві лабораторні дослідження, отримані знання з рецептур та технологій виробництва різних харчових продуктів, дослідження їх якості та безпечності, а також акцентувала увагу на тому, як в результаті змінився раціон її харчування та вибіркове і обережне відношення до вибору харчових продуктів у торговельних мережах. 

 

Лариса Баль-Прилипко,
декан факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook