Профорієнтаційна робота з учнівською молоддю є пріоритетним напрямком роботи кафедри цивільного та господарського права

24 лютого 2016 року

  Правильний вибір професії – важливий крок у житті кожної людини. На цьому етапі особлива роль відводиться саме педагогу. Від того, як він зуміє зорієнтувати своїх вихованців у різноманітному світі професій, і залежить їхнє подальше професійне визначення. Базові завдання педагогічного колективу ґрунтуються на тому, щоб показати всі грані і сторони тієї чи іншої професії, її затребуваність на ринку праці, допомогти дитині пізнати самого себе, свої можливості. Закінчуючи школу учень повинен чітко усвідомлювати, що він може, на що здатний, і знає, куди піти вчитися. З цією метою, вже другий рік поспіль, старший викладач кафедри цивільного та господарського права Канарик Юлія Сергіївна проводить профорієнтаційну роботу серед учнів 10-11 класів Старокостянтинівського навчально-виховного комплексу «Спеціалізована школа І ступеня, ГІМНАЗІЯ» ім. Героя України С. М. Бондарчука м. Старокостянтинів Хмельницької області. Варто відмітити, що професійно-орієнтаційна робота – це безперервний процес, який розпочинається з аналізу профорієнтаційної роботи за попередній навчальний рік.

 

   Приємно, що саме деякі випускники гімназії у 2015 році поповнили лави студентства Національного університету біоресурсів і природокористування України. Зокрема, Мартинюк Богдан став студентом 1 курсу факультету інформаційних технологій, Хомюк Марія навчається на 1 курсі за напрямом підготовки лісове і садово-паркове господарство, а Байдюк Володимир вступив на механіко-технологічний факультет. Зустріч пройшла в теплій та конструктивній атмосфері. Зокрема, учнів було ознайомлено з напрямами, за якими ведеться підготовка майбутніх фахівців в НУБіП України. Акцентовано увагу на напрямі підготовки «Правознавство», за яким готуються фахівці на юридичному факультеті. Майбутнім вступникам було доведено соціальне значення професії юриста у суспільстві, види діяльності та можливі місця працевлаштування, особливості здобуття професії та шляхи побудови успішної кар’єри юриста; висвітлено багату історію навчального закладу та його традиції, перспективні можливості творчого та наукового розвитку особистості у його стінах; доведено до відома графік роботи підготовчих курсів, а також ознайомлено з умовами прийому до Національного університету біоресурсів і природокористування України.


Школярі багато і докладно розпитували про умови вступу до НУБіП України на 2016-2017 навчальний рік, культурно-масові та спортивні заходи, що проводяться на факультеті. Заходи профорієнтаційної роботи будуть і надалі продовжуватися на високому рівні з метою наповнення контингенту студентів.


Юлія Канарик,
к.ю.н., старший викладач
кафедри цивільного та господарського права

 


Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook