Нове довідкове видання для землевпорядників - «Термінологія землеустрою»

20 січня 2016 року

Вченими НУБіП України у 2015 році опубліковано новий фундаментальний довідник «Термінологія землеустрою».

 
Авторський колектив: І.П. Ковальчук, Н.Т. Тверезовська, В.П. Сидорко, Л.Ю. Кочеригін, Н.Я. Сидорко, Н.М. Грицишин: за редакцією доктора географічних наук, професора І.П. Ковальчука.
Довідник містить систематизований та узагальнений поняттєво-термінологічний апарат з питань землевпорядкування, його геодезично-картографічного, проектного, технічного і геоінформаційного, нормативно-правового і законодавчого, організаційно-методичного та управлінського забезпечення.
Структура довідника (навчального посібника) побудована таким чином, що в ньому в алфавітному порядку подаються наукові терміни і поняття, якими оперують землевпорядники та які містяться в навчальних дисциплінах сфери землевпорядкування, землекористування і земельних відносин, управління земельними ресурсами, геодезії і картографії, геоінформатики і кадастру, геоморфології і ландшафтознавства, економіки й екології природокористування та охорони природи, правознавства, стандартизації і нормування, будівництва тощо.
Специфікою довідника є відображення після кожного терміну чи поняття джерел інформації, в яких використовується або з яких запозичений цей термін чи поняття.
Довідник буде корисним для викладачів, студентів, наукових працівників, фахівців у сфері геодезії, землевпорядкування, кадастру, картографії.

 

Доктор географічних наук, професор,
завідувач кафедри геодезії та картографії
І.П. Ковальчук


 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook