Ректорат: обговорили питання економного споживання енергоресурсів, план заходів до Дня Збройних Сил України, початок експертизи наукових проектів в Міністерстві освіти і науки та інше

30 листопада 2015 року

     30 листопада відбулося чергове засідання ректорату. Відкриваючи його, очільник університету Станіслав Ніколаєнко зауважив, що з погіршенням погодних умов, фактично початком зимового періоду, надголовним стає питання економного споживання енергоресурсів. У зв’язку з цим відповідні служби повинні проводити постійний моніторинг їх витрат і не допускати марного витрачання електрики і води. Це стосується також викладачів і студентів.

     Потому перейшли до аналізу виконання доручень та планування роботи на поточний тиждень. Проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша підбив підсумки проведення Дня відкритих дверей, зазначивши, що до університету завітали майже тисяча вступників. Наступний такий захід треба проводити у грудні-січні, але більш вдало обирати дату і час. Комісією з атестації будуть розглядатися 59 електронних навчальних курси, які підготували і подали викладачі. Також навчально-методична рада провела аналіз підручників і посібників, поданих для надання рекомендацій до видання вченою радою університету. Як зазначив проректор, не всі з них відповідають вимогам. Триває підготовка до зимової сесії.

 

      Проректор з науково-педагогічної роботи, правових і соціальних питань Володимир Курило доповів про готовність проекту антикорупційних заходів. Також на всіх факультетах проводяться лекції для студентів і співробітників щодо роз’яснення відповідальності за корупційні діяння. На цьому тижні стартують навчання з протипожежної безпеки за участю головного управління ДНС в м. Києві. 

     Учений секретар Оксана Барановська повідомила про позачергове засідання вченої ради університету, яке відбудеться 2 грудня о 1500 в ауд. 228 корпусу №10. На ній будуть розглядатися питання надання рекомендацій до друку підручників і посібників, а також план по реалізації Програми розвитку університету «Голосіївська ініціатива – 2020» на 2016 рік. 

     Начальник навчального відділу Оксана Зазимко доповіла про підготовку проекту держзамовлення на 2016 рік та початок захистів дипломних проектів студентами магістратури. На виконання законодавства зроблений облік студентів, батьки яких є учасниками антитерористичної операції на Сході. Їх в університеті – близько ста. Всім буде приділена належна увага і надана необхідна допомога, запевнила Оксана Зазимко.

     Начальник кафедри військової підготовки Анатолій Есаулов представив план заходів до Дня Збройних Сил України. Протягом тижня проводитимуться спортивні змагання, зокрема зі стрільб, а в п’ятницю, 4 грудня, на плацу пройде загальноуніверситетський захід.
     Голова профкому Ростислав Тарасенко повідомив про результати роботи комісії, яка цього разу перевіряла центральну їдальню. Зауваження і нарікання ті ж самі – малий асортимент, низька якість страв, загальна атмосфера. Також на засіданні профкому було обговорено питання проведення новорічного ранку для дітей співробітників університету – більше 1200 малюків. У цьому році до організації свята планується залучити представників кафедри культурології.

     Начальники відділів планово-фінансового Наталія Дробот, юридичного Андрій Бова, науково-дослідної частини Володимир Отченашко, спеціального Валерій Бевз, охорони і безпеки Василь Моісеєв, головний бухгалтер Тетяна Кондрицька доповіли про виконання доручень і планування роботи на поточний тиждень.

    Проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності і розвитку університету Вадим Ткачук доповів про прийом і поглиблення співпраці з університетами Індії та Польщі, а також залучення додаткових баз практики в Європі для студентів механіко-технологічного факультету. Цього тижня планується ще в 6 лекційних аудиторіях встановити мультимедійне обладнання. Завершується аналіз економічної діяльності навчально-дослідних господарств у 2015 році.

         Начальник відділу кадрів Микола Михайліченко поінформував про успішне обрання на вченій раді університету керівників низки кафедр. Відділом проводиться робота про формуванню графіку відпусток викладачів на січень 2016 року.

     Проректор з навчально-науково-виробничих питань та адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко проінформував про хід відновлювальних робіт в третьому корпусі, результати перевірки екологічною інспекцією та економію енергоресурсів. Цього тижня на державну експертизу передані проекти капітальних ремонтів місць загального користування у 8-му та 10-му гуртожитках, даху 6-го гуртожитку. Починаються роботи з ремонту покрівлі на 11-му гуртожитку.

     Перший проректор Ігор Ібатуллін поінформував про початок експертизи наукових проектів, які подані на конкурс до Міністерства освіти і науки. Орієнтовно 17 грудня вже матимемо результат, які з них будуть відібрані для фінансування.

     На завершення ректор Станіслав Ніколаєнко дав доручення Вадиму Ткачуку – проаналізувати прогноз витрат і надходжень на 2016 рік, Сергію Кваші – систематизувати профорієнтаційну роботу, активізувати рекламу підготовчого відділення, Володимиру Курилу – продовжити лекції з недопущення нестатутних відносин, Ігорю Ібатулліну – провести нараду за результатами економічної діяльності навчально-дослідних господарств.
     Також були розглянуті і інші питання життєдіяльності університету.


Денис Рудень

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook