Першокурсники адаптовуються до студентського життя

18 серпня 2015 року

     В університеті продовжує свою роботу вже традиційний тренінг «Школа першокурсника». Його учасниками стали студенти, зараховані на навчання у 2015 році. А це – більше двох тисяч юнаків та дівчат. Невипадково організатори назвали цей тренінг школою, адже вчорашні випускники шкіл, які тільки-но вступили до НУБіП, і для яких незнайомим є студентське життя, мають можливість за кілька днів адаптуватися до нього.

    

     Так, начальник навчального відділу Оксана Зазимко розпочала знайомство студентства з університетом коротким екскурсом історії його заснування. Вона назвала і прізвища відомих випускників нашого славного вишу, серед яких і ректор Станіслав Ніколаєнко. Потім розповіла про особливості організації навчального процесу, зокрема розклад, заняття, систему оцінювання знань та ін. А ще – зачепила діяльність студентського самоврядування. Мова йшла про функціональні обов’язки старост академічних груп.

    

    

     Продовжили тему самоврядування представники профкому студентів та аспірантів і Студентської організації НУБіП. Перші розповіли, де і як кожен присутній може отримати допомогу, другі ж – ознайомили з діючими клубами за інтересами і центрами. Всіх ініціативних, креативних запросили долучитися до лав громадських організацій та студентського самоврядування університету.
     Також студентам-першокурсникам розповіли про систему харчування, розміщення їдалень та буфетів на території університету. Представники банку повідомили про тонкощі оформлення стипендіальних карток. Хлопців і дівчат зацікавила можливість навчання в автошколі університету.
 

     Систему виховної роботи презентував першокурсникам директор ННЦ культурно-виховної та соціальної роботи Віталій Коваленко. А завідувач кафедри фізичного виховання Микола Костенко переконував на прикладах спортсменів всеукраїнського і міжнародного рівня – наших студентів і випускників, – що спортивна база та фахівці у нас професійні.

    

   

     За інформацією завідувача кафедри культурології Ірини Майданюк, лише за вчорашній день близько 400 студентів відібрано у колективи художньої самодіяльності. Це і народний ансамбль пісні і танцю «Колос», група якого наразі перебуває на фестивалі у Польщі, академічний хор, вокальні колективи «Амеро» та «Октава», вокально-інструментальний ансамбль, танцювальні колективи «Дівоче сузір’я» та «Чарівність», а також народний театр «Березіль». Всіх їх, без виключення, вже полюбив глядач і в Україні, і за її межами. Кафедра культурології стоїть на тому, щоби відродити духовий оркестр. Тому серед нового поповнення шукали також інструменталістів.

    

 

     Щоб робота була ефективнішою та не оминути жодного талановитого першокурсника, цьогоріч до відбору були залучені не лише керівники аматорських гуртів, а й їх досвідчені вихованці.
     Дебют творчих здібностей першокурсників відбудеться вже 1 вересня під час урочистостей Дня знань.

 

Ольга Наконечна
 


Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook