Майбутні офіцери запасу набувають польового вишколу

10 серпня 2015 року

 На військовому полігоні, що поблизу Гончарівського на Чернігівщині, триває табірний збір курсантів Національного університету біоресурсів і природокористування України в рамках програми підготовки офіцерів запасу. Четверокурсники на практиці здобувають первинні військово-професійні навички.

 
Майбутні офіцери тренуються в стрільбі з різних видів стрілецької зброї, зокрема автомата Калашникова та пістолета Макарова, метанні гранат тощо.
 
Керівництво на навчальних місцях здійснюють досвідчені науково-педагогічні працівники військової кафедри.
 
— Переважна більшість курсантів отримала добрі та відмінні оцінки, — розповідає викладач кафедри підполковник Олександр Слабошевський. — Вони показали досить високий рівень теоретичних знань щодо тактико-технічних характеристик і призначення зброї, положень курсів стрільб та заходів безпеки.
 
Головною метою табірного збору є визначення стану готовності майбутніх офіцерів запасу до виконання завдань за призначенням та підвищення рівня їхнього польового вишколу особового складу.
 
— Наші вихованці виявляють дуже великий інтерес до польових занять і бажання практично вдосконалити свої навички, — зазначив завідувач кафедри полковник Анатолій Есаулов. — Основну увагу приділяємо підвищенню рівня фізичної підготовки, вивченню тактико-технічних характеристик озброєння та військової техніки, здатності виконувати завдання поодинці та у складі підрозділу. Все це може придатися нашим студентам як майбутнім командирам. Особливо, якщо згадати, що багато наших випускників сьогодні воюють в зоні АТО. 
 
Після завершення польової фази підготовки наприкінці серпня курсанти складуть державні іспити та Військову присягу на вірність українському народу, а згодом їм буде присвоєно перше офіцерське звання – молодший лейтенант запасу.

Валентин Обрамбальський
 
Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook