Обговорення освітньо-професійних програм на кафедрі аграрного, земельного та екологічного права ім. академіка В.З Янчука

14 березня 2024, 15:26

     На черговому засіданні кафедри аграрного, земельного та екологічного права  ім. акад. В.З Янчука було проведено обговорення освітньо-професійних програм  першого (бакалаврського) рівня і другого (магістерського) рівнів вищої освіти за спеціальністю 081 «Право», галузі знань 08 «Право».

На основі детального аналізу працівниками кафедри змісту зазначених освітньо-професійних програм було запропоновано низку змін та доповнень.

Зокрема було висунуто пропозицію щодо доповнення освітньо-професійної програми другого (магістерського) рівня вищої освіти за спеціальністю 081 «Право», галузі знань 08 «Право» спеціальною компетентністю, що посилює унікальність освітньо-професійної програми.

Висловлено низку пропозицій щодо оптимізації й актуалізації переліку обов’язкових і вибіркових компонент, скореговано їх викладання за навчальними семестрами. Обґрунтовано необхідність включення до переліку вибіркових компонент освітньо-професійної програми першого (бакалаврського) рівня вищої освіти за спеціальністю 081 «Право», галузі знань 08 «Право» компоненти «Правове регулювання трудових відносин державних службовців та їх соціальний захист».

Значну увагу було приділено визначенню програмних компетентностей та програмних результатів навчання відповідно до Стандарту вищої освіти зі спеціальності 081 Право галузі знань 08 Право для другого (магістерського) рівня вищої освіти, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 20.07.2022 р. № 643 та Стандарту вищої освіти зі спеціальності 081 Право галузі знань 08 Право для першого (бакалаврського) рівня вищої освіти, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 20.07.2022 р. № 644.

Сформовано матриці відповідності програмних компетентностей компонентам освітньо-професійних програм та матриці забезпечення програмних результатів навчання (ПРН) відповідними компонентами освітньо-професійних програм, викладання яких забезпечує кафедра.

Пропозиції та зауваження щодо освітньо-професійних програм було передано гарантам ОПП.

Кафедра аграрного, земельного

та екологічного права ім. акад. В.З. Янчука

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook